Marinerede kyllingespyd med couscous-salat
SPONSORERET indhold

Marinerede kyllingespyd med couscous-salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tilsæt et strejf af Mellemøsten til din aftensmad. Det kræver mindre, end du tror.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
11. mar. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

*4 kyllingefileter
2 fed hvidløg
1½-2 tsk ras el hanuot eller anden god krydderiblanding
12 træspyd

Couscous-salat:
*½-1 granatæble
½ citron
*½ spidskål
*2½ dl couscous
2½ dl kogende vand

Sådan gør du

Marineret kylling: Skær hver kyllingefilet i 3 stykker på langs, så du i alt har 12 stykker kylling. Pil og hak hvidløg fint. Kom kyllingekødet i en skål, og vend det sammen med hvidløg, salt og ras el hanout.

Kom træspyd i koldt vand, og lad dem trække – det gør, at spyddene ikke brænder, når de kommer på grill eller i ovnen. Sæt kødet på træspyd, og grill dem på grillpande 6-8 minutter på hver side, eller i ovnen ved 225 grader i 20-25 minutter, til de er gennemstegteog gyldne.

Couscous-salat:
Kom couscous i en skål. Krydr med salt, peber, olivenolie og revet citronskal. Hæld kogende vand på, og tildæk med et låg eller en tallerken, og lad det trække 8-10 minutter. Skil couscous fra hinanden ved at køre en gaffel igennem. Lad det afkøle let.

Skær spidskålen i tynde strimler. Halver granatæblet, og bank kernerne ud med en ske, mens du holder granatæblet over en skål, så kernerne drysser ned i den. Sørg for at der ikke er noget hvidt ved granatæblekernerne, da det hvide er ret bittert. Bland couscous med spidskål, granatæblekerner, citronsaft, olivenolie, og krydr med salt og peber.

Server de marinerede kyllingespyd med couscous-salaten. Suppler eventuelt med enyoghurtdip, hvis du har lidt yoghurt naturel eller græsk yoghurt i køleskabet.


Tjek dit basislager
Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
> olie til stegning
> salt, peber og sukker
> citron
> løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
> hvidløg
> diverse krydderier og blandinger:
ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-
blanding, karry og paprika etc.


PRØV OGSÅ: Kyllingestykker med kokos-lime-crisp serveret med rå mangosauce