Mindre madspild: Lasagne med pastarester
Foto: Anders Schønnemann Undgå madspil og brug pastarester i en lækker lasagne.

Mindre madspild: Lasagne med pastarester

Rest: Pasta. Det sker ofte, at vi får kogt alt for meget pasta – og ja, det er jo oplagt at bruge det i en pastasalat. Men du kan også trylle det om til en hurtig lasagne-wannabe. Bedre kendt som en ”pasagne”. Vil du have den endnu tættere på klassikeren, kan du komme bechamel i også. Det er undladt her. Har du en rest kødsovs OG en rest kogt pasta, er det jo lige ud af landevejen...

printer Print
clock Total: 45 minutter
plate 3-4 personer

Kødsovs

1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 gulerødder, revet
1 lille squash, revet
2 stilke bladselleri, fintsnittede
olivenolie
400 g hakket oksekød
2 spsk tomatpuré
4 dl mosede tomater
½ dl mælk
½ tsk sukker
2 tsk tørret oregano
salt og peber
350 g kogt pasta (ca. 200 g tørret pasta)
2 friske mozzarellaoste (a 125 g)
lidt frisk oregano eller timian

Sådan gør du:

  1. Kødsovs: Sauter alle grøntsagerne i olivenolie i en stor, varm gryde, ca. 5-7 minutter, under omrøring. De skal ikke tage farve, men bare mørne
  2. Tag dem op. Tilsæt evt. mere olivenolie, og brun kødet i den varme gryde.
  3. Tilsæt grøntsagerne, tomatpuré, mosede tomater og mælk. Kog op. Smag til med sukker, oregano, salt og peber.
  4. Tænd ovnen på 185 grader.
  5. Pasagne: Kom en anelse sauce i bunden af et ovnfast fad. Top med pasta, mere sovs, pasta igen, og afslut med sauce.
  6. Top med brud af ost, og bag hele balladen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  7. Servér straks med lidt timian eller oregano på toppen.

Tip:

Husk du kan bruge alle mulige grønt- sager i din kødsovs. Tjek grøntsagsskuffen for noget, der skal bruges nu – vælg f.eks. aubergine, tomater, fennikel, pastinak, knoldselleri eller andet, du vil have brugt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Lasagne, Madspild og Hovedret