Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

boller med nødder og frø
Foto: Ditte Ingemann

boller med nødder og frø

Nøddeboller

Et sødt mellemmåltid, der også kan bruges som fødselsdagsboller. Bollerne er både gluten- og mælkefrie.

plate 8 stk.
printer Print

100 g nødder, f.eks. mandler, hassel-, cashew- eller valnødder
150 g kerner og frø, f.eks. hørfrø, solsikke- eller græskarkerner
2 æg
2 spsk kokosolie
1 spsk honning
1 tsk stødt kanel
skal fra 1 økologisk appelsin, revet
2 spsk god kakaopulver

Sådan gør du: Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Hak nødderne groft, og bland dem med kerner, frø og de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen med en ske. Fordel dejen i muffinforme, og bag dem i ca. 18-20 minutter.

Tip! Vil du gøre bollerne ekstra lækre, så tilsæt 50 g mørk, hakket chokolade.

Energi pr. bolle: 240 kcal, fedt 60%, protein 19%, kulhydrat 21%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Boller, Nødder, Brød og Ditte Ingemann