
SPONSORERET indhold
Nougatmedaljer med smag af kaffe og lakrids
En klassiker i nye klæder: Prøv de små nougatmedaljer med kaffe og lakrids.
15 stk.
Ingredienser
Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
2 spsk. kakao
Vaniljecreme:
1½ dl mælk
2 æggeblommer, evt. past.
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. sukker
2 tsk. majsstivelse
Glasur:
3 dl flormelis
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
Desuden:
1 portion vaniljecreme
150 g blød nougat
1 spsk. instant kaffepulver
2 spsk. kogende vand
1 portion glasur
Pynt:
2-3 spsk. lakridskagedrys
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
- Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
- Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik kager med en lille udstikker, ca. 4 cm i diameter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Fordel glasuren på 15 af kagerne, og drys med lakridskagedrys.
- Udrør nougaten i den varme creme. Udrør kaffepulveret i de 2 spsk. kogende vand, og rør det i cremen. Kom cremen i en skål, og drys med sukker.
- Afkøl cremen. Fordel nougatfyldet på 15 kagebunde. Læg kagetoppene over.
Vaniljecreme:
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.