Ølandsboller
SPONSORERET indhold

Lækre ølandsboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Få den perfekte start på dagen med en lækker og sund morgenbolle

Af: Lone Kjær Foto: Anders Schønnemann
31. jul. 2013 | Opskrift | Fit living
12 stk

Ingredienser

Ølandsboller

5 dl koldt vand
2 dl yoghurt naturel
10 g gær
1 spsk salt
1 spsk flydende honning
300 g groft speltmel
500-600 g ølandshvedemel
1 æg til pensling
pynt: birkes og sesamfrø


Morgenboller med pålæg

2 personer
2 Ølandsboller
salat
1 peberfrugt
6 skiver bresaola
2 skiver ost, 30+
1 appelsin

Sådan gør du:

Dag 1:

  1. Kom vand og yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt og honning og rør speltmel og dernæst ølandshvedemel i dejen.
  3. Rør godt og tilsæt melet lidt ad gangen. Mærk dig frem, om alt melet skal tilsættes.
  4. Rør længe i dejen − brug evt. en røremaskine. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.

Dag 2:

  1. Tag dejen ud af køleskabet. Dyp en stor spiseske i koldt vand og dernæst i dejen.
  2. Form dejen til boller − sådan lidt skødesløst − ved hjælp af skeen og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes og sesamfrø.
  5. Bag bollerne ved 225 grader varmluft i ca. 15 min.
  6. Afkøl bollerne på en rist, før de serveres.

Morgenboller med pålæg

  1. Halver bollerne.
  2. Skyl salaten.
  3. Skær peberfrugt i skiver.
  4. Fyld bollerne med salat, bresaola, ost og peberfrugt.
  5. Skær appelsinen i både og server til bollerne.

Energi pr. person: 380 kcal., protein 23%, kulhydrat 60%, fedt 17%