
SPONSORERET indhold
Lækre ølandsboller
Få den perfekte start på dagen med en lækker og sund morgenbolle
12 stk
Ingredienser
Ølandsboller
5 dl koldt vand
2 dl yoghurt naturel
10 g gær
1 spsk salt
1 spsk flydende honning
300 g groft speltmel
500-600 g ølandshvedemel
1 æg til pensling
pynt: birkes og sesamfrø
Morgenboller med pålæg
2 personer
2 Ølandsboller
salat
1 peberfrugt
6 skiver bresaola
2 skiver ost, 30+
1 appelsin
Sådan gør du:
Dag 1:
- Kom vand og yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt og honning og rør speltmel og dernæst ølandshvedemel i dejen.
- Rør godt og tilsæt melet lidt ad gangen. Mærk dig frem, om alt melet skal tilsættes.
- Rør længe i dejen − brug evt. en røremaskine. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.
Dag 2:
- Tag dejen ud af køleskabet. Dyp en stor spiseske i koldt vand og dernæst i dejen.
- Form dejen til boller − sådan lidt skødesløst − ved hjælp af skeen og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes og sesamfrø.
- Bag bollerne ved 225 grader varmluft i ca. 15 min.
- Afkøl bollerne på en rist, før de serveres.
Morgenboller med pålæg
- Halver bollerne.
- Skyl salaten.
- Skær peberfrugt i skiver.
- Fyld bollerne med salat, bresaola, ost og peberfrugt.
- Skær appelsinen i både og server til bollerne.
Energi pr. person: 380 kcal., protein 23%, kulhydrat 60%, fedt 17%