Ovnbagt laks med nødde-topping, bagte tomater og bulgursalat

Foto: Martin Dyrløv Skøn sommermiddag med laks!

Ovnbagt laks med nødde-topping, bagte tomater og bulgursalat

De små tomater bliver ekstra smagfulde, når de bages nænsomt ved 125 grader. Vi bager laksen ved samme lave temperatur, så den bliver saftig og lækker.

De små tomater bliver ekstra smagfulde, når de bages nænsomt ved 125 grader. Vi bager laksen ved samme lave temperatur, så den bliver saftig og lækker.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: 35 minutter
totaltime Total: en time, 35 minutter
plate 4 Person(er)

  • ¾ kg laksefilet
  • 1 citron (øko)
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Bagte cherrytomater:

  • 500 g cherrytomater på stilk
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 1 spsk. flydende honning

Bulgursalat:

  • 200 g bulgur
  • ½ tsk. salt
  • ½ liter kogende vand
  • 1 stort bundt bredbladet persille
  • 16 store mynteblade
  • 4 små skoleagurker
  • 1 bundt radiser
  • 3-4 spsk. jomfruolivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Topping:

  • 50 g valnødder
  • 4 spsk. hakket persille og mynte
  • 2 spsk. finthakket rødløg
  • 3 spsk. græsk yoghurt (eller cremefraiche)

Sådan gør du:

  1. Bagte cherrytomater: Skyl tomaterne, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Dryp olie og honning over, og drys med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 125 grader i 1 time.
  2. Laks: Skær skindet af laksen, og fjern evt. ben. Del laksen i 4 eller 8 ens stykker. Riv citronskallen fint, og bland den med olivenolie, salt og peber. Smør laksestykkerne med olien, og læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Sæt dem i ovnen de sidste 15 min. af tomaternes bagetid.
  3. Bulgursalat: Bland bulgur med salt og kogende vand, og lad det trække under låg i 15-20 min., til den er mør. Afdryp i en sigte.
  4. Skyl persille og mynte, og pluk bladene af stilkene. Hak dem fint, og gem 4 spsk. til topping. Vask/ rens agurker og radiser, og skær dem i skiver.
  5. Bland bulguren med krydderurter, agurk og radiser, og tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
  6. Topping: Rist valnødderne på en tør pande i 4-5 min. Hak dem, og bland dem med persille, mynte og rødløg.
  7. Smør de ovnbagte laksestykker med yoghurt, og drys med valnøddeblandingen. Server med bulgursalat og ovnbagte cherrytomater.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Laks, Aftensmad, Bulgursalat og Hovedret