Opskrift på pestobagt torsk med fennikelsalat
SPONSORERET indhold

Pestobagt torsk med fennikelsalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En superlækker, let og nem fiskeret. Varier evt. med rød pesto og server den ovnbagte torsk med lige præcis den pesto, du allerbedst kan lide.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
17. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Pestobagt torsk til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

1-2 fenikkel alt efter størrelse
2 appelsiner
lidt ekstra jomfru olivenolie
400-500 g torsk eller anden hvid, fast fisk
1 lille glas basilikumpesto
1 bakke små tomater, ca. 400 g
2-3 stængler frisk rosmarin
olivenolie
salt og peber

Sådan laver du torsk

1. Tænd ovnen på 200 grader. Lav fenikkel-appelsinsalaten ved at snitte fennikkelen så tyndt som muligt og skær fileterne fra appelsinen, så intet hvidt er tilbage.

2. Bland begge dele og dryp med en ekstra god olivenolie og et drys friskkværnet sort peber.

3. Læg fisken i et stort ildfast fad og spred pestoen ud over. Læg tomaterne sammen med, gerne på stilke, og dryp med rigeligt olie, salt og peber.

4. Bag tomater og fisk i ovnen i 20-25 min. alt efter fiskens tykkelse, og servér med det samme med fennikel-appelsinsalaten og et godt brød til.