Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på pestobagt torsk med fennikelsalat
Foto: Line Thit Klein Pestobagt torsk med fennikelsalat

Opskrift på pestobagt torsk med fennikelsalat

Pestobagt torsk med fennikelsalat

En superlækker, let og nem fiskeret. Varier evt. med rød pesto og server den ovnbagte torsk med lige præcis den pesto, du allerbedst kan lide.

clock 40 minutter
printer Print
plate Pestobagt torsk til 4 personer

1-2 fenikkel alt efter størrelse
2 appelsiner
lidt ekstra jomfru olivenolie
400-500 g torsk eller anden hvid, fast fisk
1 lille glas basilikumpesto
1 bakke små tomater, ca. 400 g
2-3 stængler frisk rosmarin
olivenolie
salt og peber

Sådan laver du torsk

1. Tænd ovnen på 200 grader. Lav fenikkel-appelsinsalaten ved at snitte fennikkelen så tyndt som muligt og skær fileterne fra appelsinen, så intet hvidt er tilbage.

2. Bland begge dele og dryp med en ekstra god olivenolie og et drys friskkværnet sort peber.

3. Læg fisken i et stort ildfast fad og spred pestoen ud over. Læg tomaterne sammen med, gerne på stilke, og dryp med rigeligt olie, salt og peber.

4. Bag tomater og fisk i ovnen i 20-25 min. alt efter fiskens tykkelse, og servér med det samme med fennikel-appelsinsalaten og et godt brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Torsk, Fisk, Dansk mad, Pesto og Hovedret