bolognese, pastaretter, toscansk pasta
SPONSORERET indhold

Toscansk pasta

Giv den klassiske pasta med kødsovs et strejf af citronskal, oliven og persille - og forlæng dens levetid som hverdagsret i jeres køkken.

Foto: Henrik Freek Christensen
03. mar. 2011 | Opskrift | BoligLiv

Toscansk pasta
Næsten som i Italien. Retten her er superlækker og et fantastisk alternativ til en klassisk bolognese.

Tid: ca. 30 min.
(4 pers.)

1 løg
1 grøn chili
250 g champignoner
4 skiver pancetta eller bacon
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
300 g hakket svinekød
1 dåse cherrytomater (kan erstattes af flåede hakkede tomater)
salt og peber
300 g brede pastapenne
50 g hel parmesanost
reven skal af 1 økologisk citron
1 lille håndfuld persille
lidt oliven

1. Pil og hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Rens og skær champignoner i skiver. Skær pancettaen i små stykker.

2. Varm olien i en stor gryde, og svits løg, chili, champignoner, pancetta, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet, og brun det godt.

3. Tilsæt cherrytomaterne, og lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
4. Kog pastaen som angivet på emballagen, og server med kød, høvlet frisk parmesanost, citronskal, hakket persille og oliven.