Piri piri kylling med kartofler og salat
SPONSORERET indhold

Piri piri kylling med kartofler og salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Piri piri kylling er en portugisisk ret med inspiration fra Afrika. Navnet piri piri kommer fra den type chili, der bruges i den originale opskrift. De er ikke sådan at skaffe i Danmark, så vi har brugt små, røde thai-chili til denne opskrift.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
14. jul. 2022 | Mad | Hjemmet
4 personer | Total: en time, 30 min | Arbejdstid: 45 min

Ingredienser

  • 8-12 kyllingeunderlår (800-1200 g)

Marinade:

  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • ½ citron

Sovs:

  • 8-12 små, røde thai-chili
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 citron (saft og skal)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. farin
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1½ tsk. salt

Tilbehør:

  • citronbåde
  • grøn salat med olie/eddike-dressing (eller dampede grøntsager)
  • ovnfritter, kogte ris eller brød

Sådan gør du:

  1. Marinade: Pil hvidløgs- feddene, og knus dem sammen med salt. Tilsæt citronsaft, og vend det sammen med kyllingelårene i et ovnfast fad.
  2. Lad dem stå på køkkenbordet i 20-30 min., eller i køleskab i 1-2 timer.
  3. Sovs: Skær stilkene af chilierne, læg dem på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 8-10 min.
  4. Pil hvidløgsfeddene, og blend dem med de bagte chili, fintrevet citronskal,
    citronsaft og de øvrige ingredienser til sovsen.
  5. Sæt kyllingefadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., og vend kyllingelårene én gang undervejs.
  6. Tag fadet ud, og tænd grillen i ovnen eller udegrillen.
  7. Smør ca. halvdelen af chilisovsen på kyllingelårene, og steg dem under/ på grillen i 3-4 min. på hver side.
  8. Server kyllingelårene med resten af sovsen, salat og det valgte tilbehør.

Anbefalet til dig