Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Opskrift på quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål

Quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål

Et lækkert vegetarisk alternativ til frikadellerne.

plate 4 personer
printer Print

Af Pernille Skødt

Quinoa-frikadeller:
175 g quinoa
1 gulerod
½-1 løg
1 dl persille, plukket
2 æg
3 spsk boghvedemel eller hvedemel
1 tsk salt
1 tsk chili, finthakket

Tilbehør:
500 g søde kartofler
1 spidskål
1 rødløg
chili eller sort peber
lidt revet citronskal

Tilbehør:
yoghurt eller ­cremefraiche

Quinoa-frikadeller: Skyl quinoa i en sigte under koldt vand. Kog det efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl quinoaen.

Skræl og riv guleroden på den fine side af rivejernet. Pil og hak løg fint. og hak persillen.

Rør den kogte quinoa med æg, mel, salt og chili. Tilsæt revet gulerod, løg og persille, og bland det godt.

Form farsen til ca. 14 quinoa-frikadeller, og steg dem 4-5 minutter på hver side på en pande med olivenolie.

Tilbehør: Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave. Pandesteg dem gyldne og let møre, og krydr med salt og peber.

Skær spidskål i grove stykker, og pil og skær løg i tynde både. Steg løget let mørt.

Tilsæt spidskål, og steg også det let mørt. Krydr med salt, chili eller peber og revet citronskal.

Server quinoa-frikadellerne med stegte søde kartofler, citronkål og yoghurt eller ­cremefraiche.

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Kartofler, Søde kartofler, Vegetarret, Vegetarisk og Hovedret