-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Quinoa-frikadeller med søde kartofler og citronkål
Et lækkert vegetarisk alternativ til frikadellerne.
4 personer
Ingredienser
- Af Pernille Skødt
- 175 g quinoa
- 1 gulerod
- ½-1 løg
- 1 dl persille, plukket
- 2 æg
- 3 spsk boghvedemel eller hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk chili, finthakket
- 500 g søde kartofler
- 1 spidskål
- 1 rødløg
- chili eller sort peber
- lidt revet citronskal
- yoghurt eller cremefraiche
Sådan gør du:
- Quinoa-frikadeller: Skyl quinoa i en sigte under koldt vand. Kog det efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra, og afkøl quinoaen.
- Skræl og riv guleroden på den fine side af rivejernet. Pil og hak løg fint. og hak persillen.
- Rør den kogte quinoa med æg, mel, salt og chili. Tilsæt revet gulerod, løg og persille, og bland det godt.
- Form farsen til ca. 14 quinoa-frikadeller, og steg dem 4-5 minutter på hver side på en pande med olivenolie.
- Tilbehør: Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave. Pandesteg dem gyldne og let møre, og krydr med salt og peber.
- Skær spidskål i grove stykker, og pil og skær løg i tynde både. Steg løget let mørt.
- Tilsæt spidskål, og steg også det let mørt. Krydr med salt, chili eller peber og revet citronskal.
- Server quinoa-frikadellerne med stegte søde kartofler, citronkål og yoghurt eller cremefraiche.