Rå torsk med grillet citron, brøndkarse og wasabimayo
SPONSORERET indhold

Rå torsk med grillet citron, brøndkarse og wasabimayo

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En supernem måde at servere frisk fisk på, der er i sæson lige nu. Den stærke mayo og den let pebrede brøndkarse klæder torskens fine, milde smag.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
23. jan. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 øko-citron
3 spsk soja
1 spsk sesamolie
ca. 400 g helt frisk torskefilet, meget gerne det tykkeste midterstykke
1 bakke brøndkarse

Wasabimayo:
3 spsk mayonnaise af god kvalitet
1 spsk cremefraiche
ca. 1-2 tsk wasabipasta, smag dig frem

Sådan gør du

Varm en grillpande op, del citronen i to halve, og grill dem med frugtkødet nedad i ca. 3-4 min, indtil der er tydelige grillstreger. Pres saften fra citronen, og bland med soja og sesamolie. Skær torsken i meget tynde stykker, og arranger dem på et aflangt fad. Skær brøndkarsen fra potten så kun det øverste er med, og drys dem ved. Dryp marinaden over fisken, og lad den stå et øjeblik og trække.

Wasabimayo:
Rør cremefraiche, mayo og wasabi sammen. Sæt mayonnaisen som små toppe på kanten af fadet, eller servér i en lille skål ved siden af.

Tip
I stedet for brøndkarse kan du bruge forårsløg.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmenu: Fisk med citronhollandaise og irsk brødbudding

SE FLERE opskrifter her