Rabarber muffins med hvid chokolade
Foto: Mikkel Adsbøl

Rabarber muffins med hvid chokolade

Skønne rabarber muffins med hvid chokolade, der er nemme at lave og kan nydes med det samme.

printer Print
plate ca. 12 stk.

300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
korn af 1/2 vaniljestang
100 g hvid chokolade, grofthakket
1 1/2 dl smagsneutral olie
200 g rørsukker
50 g smeltet smør
2 dl kærnemælk
2 æg
200 g rabarber i mindre stykker
Glasur:
200 g flormelis
1 spsk. usødet lakridspulver
ca. 1/4-1/2 dl kogende vand

Sådan gør du

  1. Bland mel, bagepulver, natron, vaniljekorn og hvid chokolade.
  2. Pisk olie, sukker, smør, kærnemælk og æg sammen i en skål, til det er godt blandet og massen er ensartet.
  3. Vend forsigtigt de tørre ingredienser i den våde blanding. Rør så lidt som muligt, så snart ingredienserne er blandet. Jo mindre du rør, jo luftigere bliver dine muffins. Det gør ikke noget, at dejen ser klumpet ud. Vend til sidst rabarberstykkerne i.
  4. Fyld muffinformene ca. en tredjedel op, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og ikke giver efter, når du forsigtigt trykker på dem.
  5. Rør glasuren sammen, og fordel på de lune muffins. Kagerne er bedst samme dag, men kan også fint holde sig friske til dagen efter i en lufttæt beholder.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Muffins, Chokolade, Kage og Bageopskrifter