Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på risotto
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Risotto med ærter, timian & pancetta

Risotto med ærter, timian & pancetta

Skøn risotto med pancetta, ærter & porrer.

clock 35 minutter
printer Print
plate Risotto til 4 personer

1 hakket løg
3 fed fint-hakkede hvidløg
25 g smør
2 spsk olivenolie
350 g risottoris
ca. 1,2 liter kogende hønsebouillon
125 g fine frosne, optøede ærter
1-2 snittede porrer eller 2 bdt. snittede forårsløg
frisk timian
salt, friskkværnet peber

Servering:
35 g høvlet parmesanost
8 tynde skiver ristet pancetta

Sådan laver du risotto

Sådan laver du risottoen:

  1. Sauter løg og hvidløg i en stor sauterepande i smør og olie, til løgene er bløde. Kom risene i, og rør omhyggeligt, så alle korn fedtes godt ind.
  2. Spæd med den varme bouillon lidt efter lidt, og lad bouillonen koge med frisk timian.
  3. Lad risottoen snurre yderligere nogle minutter, og smag til med salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
  4. Server risottoen i varme tallerkener med ost og pancetta på toppen.

● ● ● Energi pr. person: 500 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Risotto