Røget laks med ærtepuré og citrondressing
Giv den fede laks modspil af citron og grønne ærter.
Ingredienser
250 g små fine ærter
2 dl vand
salt og peber
1 lille håndfuld plukket basilikum
1 spsk olivenolie
lidt citronsaft
1 dl piskefløde
1½ spsk citronsaft
lidt wasabi
salt og peber
6-8 skiver røget laks
lidt dild
2 små håndfulde blandet salat.
Sådan gør du:
Kom ærter, vand, salt og peber i en gryde og giv det et opkog. Kog ærterne 2-3 minutter. Blend ærterne med lidt af vandet, basilikum, olivenolie og smag til med lidt salt og citronsaft.
Rør piskefløde sammen med citronsaft, wasabi, salt og peber.
Anret røget laks med en skefuld ærtepuré, citrondressing, et drys plukket dild og salat.
PRØV OGSÅ: Stegt fisk med ærtepure og peberrodsfløde med dild
Få mere inspiration til lækker julemad på altfordamerne.dk/jul/julemad/
Tip:
Hvis der er ærtepure tilovers smager det skønt rørt sammen med lidt cremefraiche 18 % og knust hvidløg. Server ærtepureen som en kold sauce fx til en lammekotelet eller et stykke stegt fisk.