Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sådan laver du rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette
Foto: Anders Schønnemann Få opskriften på rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette

Rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette

Rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette

Det er sikkert og vist, at jordbær og peber er supergode sammen. Den pebrede rucola er den perfekte salat til jordbær og det ekstra skud peber, får det hele til at svinge.

printer Print

Tilbehør til 2 personer
1 økologisk citron
¼ dl god olivenolie
1 spsk flydende honning
1 tsk friskkværnet sort peber
200 g jordbær
100 g rucola

Sådan laver du rucolasalat med jordbær og pebervinaigrette

Skræl det yderste, tynde lag af citronen med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Du skal bruge ca. halvdelen. Lav tynde strimler af skallen ved at lægge den i lag, og skær den helt tyndt.

Rør olivenolie med saft af ½-1 citron, 1 spsk flydende honning og masser af friskkværnet peber.

Nip blomsterne af jordbærrene, og skær jordbærrene i skiver.Vend dressingen med rucola og jordbær.Servér straks, gerne til rødt kød, kylling eller fisk.

PRØV OGSÅ: Ristet makrel med ribs

TIP

Salaten er supergod som tilbehør, men kan også bruges som en simpel forret. F.eks. med store flager parmesan eller lidt mild gedeost i.