SPONSORERET indhold
Rugbrødsbaguetter
Brug de lækre rugbrødsbaguetter til suppe eller til sandwich.
3 baguetter/12 portioner
Ingredienser
Rugbrødsbaguetter
12 g gær eller 6 g tørgær
½ liter koldt vand
1 dl yoghurt naturel 4 %
1 spsk. salt
2 spsk. mørk sirup, evt. maltsirup
1 spsk. fennikelfrø (kan udelades)
1 dl knækkede rugkerner
300 g groft rugmel
300 g hvedemel
- Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt yoghurt, salt, sirup og evt. fennikelfrø, rugkerner og rugmel. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen glat. Dæk dejen til, og sæt skålen i køleskabet natten over.
- Del dejen i tre portioner, ælt dem let med lidt ekstra mel, og form dem så til 3 aflange brød. Læg dem på en bageplade, og lad dem efterhæve i 10 min., før de bages ved 175 gr. varmluft i ca. 30 min.
- Sæt en lille bradepande med kogende vand i bunden af ovnen, så får brødene en ekstra fin sprød overflade.