
Rugbrødsbaguetter
Brug de lækre rugbrødsbaguetter til suppe eller til sandwich.
3 baguetter/12 portioner
Ingredienser
- Rugbrødsbaguetter
- 12 g gær eller 6 g tørgær
- ½ liter koldt vand
- 1 dl yoghurt naturel 4 %
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. mørk sirup, evt. maltsirup
- 1 spsk. fennikelfrø (kan udelades)
- 1 dl knækkede rugkerner
- 300 g groft rugmel
- 300 g hvedemel
- Rør gæren ud i detkolde vand, tilsæt yoghurt,salt, sirup og evt.fennikelfrø, rugkernerog rugmel. Tilsæt hvedemelet,og rør dejenglat. Dæk dejen til, ogsæt skålen i køleskabetnatten over.
- Del dejen i tre portioner,ælt dem let medlidt ekstra mel, og formdem så til 3 aflangebrød. Læg dem på enbageplade, og lad demefterhæve i 10 min., førde bages ved 175 gr.varmluft i ca. 30 min.
- Sæt en lille bradepandemed kogendevand i bunden af ovnen,så får brødene en ekstrafin sprød overflade.