Salat med nye kartofler, parmaskinke og oliven
Foto: Mikkel Adsbøl

Salat med nye kartofler, parmaskinke og oliven

En skøn salat med nye kartofler, parmaskinke og oliven. Den er hurtigt lavet, og smager skønt!

printer Print
plate 4 personer

750 g små nye kartofler
75 g spæd spinat
150 g cherrytomater
½ agurk
150 g parmaskinke
100 g fetaost
1 dl sorte oliven
salt, peber

Dressing:

4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. rødløg i små tern
salt, peber

Sådan gør du

  1. Rens, og kog kartoflerne (se hvordan her på siden). Afdryp, og afkøl dem.
  2. Skyl spinaten, og afdryp den godt. Vend spinat, halve kartofler, halve cherrytomater og agurk i tern sammen. Pisk dressingen sammen, og vend den i.
  3. Fordel parmaskinke, fetaost i små stykker og oliven over

Sådan koger du nye kartofler

Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv. Skyl dem i rent vand. Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre. Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand). Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Sunde salater, Nem aftensmad og Hovedret