Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på små frikadeller
Foto: Andreas Wiking og Getty Images Små frikadeller

Opskrift på små frikadeller

Små frikadeller

plate 4
printer Print

½ kg hakket kalv og gris 3-7%
1 finthakket løg
½ dl rasp
1 æg
salt, peber
1 dl vand
750 g skrællede kartofler
500 g skrællet selleri
1 spidskål
1 tsk olie
1 tsk kommen
1-2 knust fed hvidløg
1 snittet porre.

Energi pr. person:
525 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
31 %
Kulhydrant:
49 %

Sådan gør du

Rør en fars sammen af hakket kød, løg, rasp, æg, salt, peber og vand og lad den hvile 15 minutter. Form farsen til 16 små frikadeller og sæt dem på en bageplade. Steg frikadellerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.
Skær kartofler og selleri i mindre stykker og kog dem mørt i usaltet vand ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra, mos kartoflerne og selleri og smag til med salt og peber.
Snit spidskålen og lynsteg det i lidt olie med kommen, hvidløg og porre 3-4 minutter, så det stadig har bid.
Smag kålen til med salt og peber og servér det til frikadellerne sammen med kartoffel-sellerimos.

Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Mos, Kartoffelmos, Svin, Dansk mad, Påskefrokost, Hovedret og Frokost