Smuk æbletærte med æbleroser og mørdejsblade
SPONSORERET indhold

Smuk æbletærte med æbleroser og mørdejsblade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug julens lækre æbler i dejligt bagværk. Denne æbletærte smager både vidunderligt og er pyntet med fine æbleroser og mørdejsblade.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
09. nov. 2020 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte til ca. 8 personer | Total: 3 timer | Arbejdstid: en time, 30 min

Ingredienser

Mørdej:

  • 100 g hasselnødder
  • 250 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 175 g koldt smør
  • 1 lille æg (50 g)

Æblemos:

  • 1 kg madæbler (f.eks. Belle de Boskoop)
  • 1 dl vand
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker

Æbleroser:

  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. vand
  • røde æbler (her er brugt 2 ingridmarie og 3 pigeoner)

Endvidere:

  • evt. 1 sammenpisket æg
  • 2-3 spsk. flormelis

Sådan gør du:

  1. Mørdej: Hak hasselnødderne meget fint i en foodprocessor. Tilsæt mel og flormelis, og kør det sammen. Tilsæt små stykker koldt smør, og kør det sammen til en "krymmeldej". Tilsæt ægget, og kør med pulse-knappen, til dejen akkurat samler sig. Del dejen i 1/3 og 2/3, klap dem ud til flade plader på et stykke plastfilm, pak dem ind, og sæt dem i køleskab i 1 time.
  2. Æblemos: Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem med vand under låg, til de brister (ca. 8 min.) Rør vaniljesukker i, og smag til med sukker. Kog igennem til en tæt mos, og bred den ud i et fad til afkøling.
  3. Tærtebund og blade: Pak den store pakke dej ud, læg et stykke film eller en opsprættet frysepose på dejen, og rul den tyndt ud med en kagerulle. Læg dejen i en tærteform, 26-28 cm. Prik den med en gaffel, og sæt den i fryseren i 15 min. Saml dejresterne, og sæt dem i køleskab. Rul den lille pakke dej og dejresterne ud, skær ud til pynteplade, og læg dem på bagepapir. Sæt dem i køleskab.
  4. Æbleroser: Bland citronsaft, honning og vand. Vask æblerne, halvér dem, og fjern kernhusene. Skær æblerne i meget tynde skiver - brugt evt. en mandolin, og læg dem ud på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med citronblandingen, og bag dem i ovnen ved 115 grader i ca. 10 min., til de er bløde. Læg dem i rækker á 7-8 overlappende skiver, og rul dem sammen, så de ligner roser.
  5. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Tag den ud, og læg æblemosen i tærtebunden. Stik roserne ned i æblemosen, og læg bladene omkring, så æblemosen er dækket af roser og blade.
  6. Pensl evt. dejbladene med sammenpisket æg, og bag tærten i 35-45 min., til bladene er gennembagte.
  7. Servér tærten lun eller afkølet, og pynt med sigtet flormelis.

Anbefalet til dig