GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Snack-chicken de luxe
Foto: Anders Schønnemann Den perfekte snack-kylling.

Snack-chicken de luxe

Disse kyllingvinger er en perfekt snack og smager himmelsk! Server med dressing af blå ost og sprøde grøntsager.

printer Print
clock 40 minutter
plate 4 personer

1½ dl hvedemel
1½ spsk. sød paprika
1½ tsk. cayennepeber
1½ spsk. løgpulver
½ spsk. groft salt
400 g kyllingevinger
Olie til stegning

Dressing til kylling: 

1½ dl hvidvinseddike
1½ dl farin
2 fed, finthakket hvidløg
½ spsk. finthakket ingefær
¼ dl soja
½ spsk. maizena
1 spsk. vand

Bluecheesedressing:

80 g blå ost 
80 g drænet yoghurt 10 %
1 spsk. citronsaft
Salt

Tilbehør:

6-7 bladselleristilke
1 bundt radiser
Gulerodsstave
Sprød salat i både
Citronbåde

Energi pr. person:
497 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
24 %
Kulhydrat:
47 %

Sådan gør du:

  1. Bland mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt sammen i en stor frysepose.
  2. Kom vingerne i posen, og ryst den. Steg vingerne på en stor, varm pande i olie, til de er gyldne og gennemstegte i cirka 10 minutter.
  3. Kom imens eddike, farin, hvidløg, ingefær og soja i en kasserolle, og kog det op.
  4. Bland maizenaen med lidt vand, og rør blandingen i den varme dressing. Lad det koge op igen.
  5. Tag dressingen af varmen, og lad den køle en smule. Kom dressingen i en stor skål, og vend de varme, stegte kyllingevinger med dressingen, efterhånden som de er færdige.
  6. Blend ost og yoghurt sammen, og smag til med citron og salt.
  7. Servér straks kyllingevingerne med bluecheesedressing og grønt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Sund aftensmad, Snacks og Hovedret