Solbærcheesecake
SPONSORERET indhold

Solbærcheesecake

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Køb en god, ren solbærsaft af den slags, der skal fortyndes med vand.

15. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

(1 stk.)
7 blade husblas
1 lagkagebund
1½ dl ufortyndet
solbærsaft
2 dl piskefløde
300 g hytteost
2 spsk. Creme de Cassis eller brandy
4 bl. husblas
2½ dl ufortyndet
solbærsaft

  1. Læg de 7 husblasblade i blød i rigeligt koldt vand i ca. 8 min. Læg en lagkagebund i en springform (22 cm), der er beklædt med bagepapir på bund og sider. Lun solbærsaften, til den er håndvarm, og tilsæt husblas, der er trykket fri for vand. Rør, til den er opløst.
  2. Pisk fløden til skum, og rør den sammen med hytteost og (evt.) spiritus. Tilsæt solbærsaft med husblas, og hæld massen i springformen. Stil den koldt.
  3. Til gelelaget øverst opløses 4 blade husblas i koldt vand i ca. 8 min. Varm solbærsaften op til fingervarme, opløs husblasen, og køl saften lidt af. Hæld den i formen, mens den stadig er flydende. Lad kagen stå nogle timer, gerne fra dag til dag, inden den tages ud af formen.