SPONSORERET indhold
Stegte linser med oksekød og rødbede
Med nok på programmet i denne måned skal madlavningen være nem. Prøv bare denne nemme salat med stegte linser, oksekød og rødbede.
2 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
Linser:
1½ dl belugalinser
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
Olivenolie
2 tsk. spidskommen
Lidt cayennepeber
Salt
Kød:
1 stort rødløg
200 g oksekød i strimler
Lidt olivenolie
Salt
1 spsk. jomfru i det grønne-krydderi
Desuden:
300 g rødbede
Saft af ½-1 citron
Lidt olivenolie
Salt
Lidt fetaost
Bredbladet persille
Næringsindhold
-
Energi pr. person:500 Kcal
-
Fedt:22 %
-
Protein:37 %
-
Kulhydrat:41 %
Sådan gør du
- Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i cirka 20 minutter. Dryp dem af. Hak løg og hvidløg.
- Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie på en varm pande, til de er møre, men uden at de tager for meget farve.
- Steg linserne med løgene i et par minutter. Krydr med spidskommen, cayennepeber og salt.
- Skær rødløget i både, og steg kødet i olivenolie ved høj varme i ½-1 minut, til det er let brunet.
- Smid rødløget i, og steg i yderligere 1-2 minutter ved høj varme. Krydr med salt og jomfru i det grønne.
- Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend rødbede med lidt citron, olivenolie og salt.
- Anrét linser med kød og rødbede, og top med lidt feta og persille. Servér straks.