Foto: Anders Schønnemann Fit mad i en fart!

Stegte linser med oksekød og rødbede

Med nok på programmet i denne måned skal madlavningen være nem. Prøv bare denne nemme salat med stegte linser, oksekød og rødbede.

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

Linser:
1½ dl belugalinser
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
Olivenolie
2 tsk. spidskommen
Lidt cayennepeber
Salt

Kød:
1 stort rødløg
200 g oksekød i strimler
Lidt olivenolie
Salt
1 spsk. jomfru i det grønne-krydderi

Desuden:
300 g rødbede
Saft af ½-1 citron
Lidt olivenolie
Salt
Lidt fetaost
Bredbladet persille

Energi pr. person:
500 Kcal
Fedt:
22 %
Protein:
37 %
Kulhydrant:
41 %

Sådan gør du

  1. Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i cirka 20 minutter. Dryp dem af. Hak løg og hvidløg.
  2. Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie på en varm pande, til de er møre, men uden at de tager for meget farve.
  3. Steg linserne med løgene i et par minutter. Krydr med spidskommen, cayennepeber og salt.
  4. Skær rødløget i både, og steg kødet i olivenolie ved høj varme i ½-1 minut, til det er let brunet.
  5. Smid rødløget i, og steg i yderligere 1-2 minutter ved høj varme. Krydr med salt og jomfru i det grønne.
  6. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend rødbede med lidt citron, olivenolie og salt.
  7. Anrét linser med kød og rødbede, og top med lidt feta og persille. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Linser, Oksekød, Sund aftensmad, Nem aftensmad, Sunde salater og Hovedret