Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på stir fry med broccoli, bønner og tofu
Foto: Line Thit Klein Stir fry med broccoli, bønner og tofu

Opskrift på stir fry med broccoli, bønner og tofu

Stir fry med broccoli, bønner og tofu

Stir and fry siger alt, hvad der er at sige om denne ret. Den kan laves på den tid, det tager at koge nudlerne. Hvis du ikke bryder dig om tofu, kan der bruges kylling, svinemørbrad eller oksekød i fine strimler i stedet.

clock 15 minutter
printer Print
plate 4

500 g nudler, her er brugt soba nudler, men andre nudler kan fint bruges.
300 g fast tofu
neutral olie til stegning
1 fed hvidløg
3 spsk soja
1 spsk mirin (sød japansk risvin), 1spsk lys eddike og 1 spsk honning
1 spsk sesamolie
1 hoved broccoli, skåret i fine buketter
ca. 200-300 g bønner
friskrevet ingefær efter smag

Sådan laver du stir fry

Bring vandet til nudlerne i kog, hæld nudlerne i og kog efter anvisningen.

Skær tofuen i store tern og svits den i olie på en pande, til alle siderne er gyldne og let sprøde. Skru ned til medium varme og tilsæt hvidløget. Lad det stege med et par minutter. Tilsæt soja, mirin, sesamolie, friskrevet ingefær og grøntsager.

Skru op på medium-høj varme og lad retten stege under omrøring et par minutter til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Sigt vandet fra de færdige nudler, og vend dem et øjeblik på panden med grøntsagerne og tofuen. Servér med det samme.

Se også opskrift på Torsk i tomat-kaperssauce.

Se, hvad vi ellers skriver om: Nudler, Vegetarret, Kinesisk mad, Broccoli, Vegetarisk og Hovedret