knækbrød
SPONSORERET indhold

Superknækbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Super lækkert hjemmelavet knækbrød

Af: Søren Ejlersen, Frank van Beek, Jacob Dietz og Susanne Knutzen
27. jun. 2014 | Opskrift | Fit living
12-15 stk.

Ingredienser

60 g kerner, f.eks. sesam, hørfrø, solsikke, græskar
75 g havregryn
75 g grahamsmel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 dl vand
1 spsk olivenolie
æg til pensling

Sådan gør du:

Kom frø, kerner, havregryn, mel, salt og bagepulver i en skål og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen, dejen skal være en smule klistret. Ælt dejen godt sammen og rul den ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm. Fjern det øverste stykke papir og skær dejen ud i passende størrelser og former, f.eks. runde, aflange eller stjerner. Læg knækbrødene på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med æg og drys evt. med frø eller kerner. Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter − hold øje med dem. Opbevar knækbrødene i en tætsluttende dåse.

Ditte om knækbrødet: Når du først er begyndt at bage dem selv, er det slut med de færdiglavede. Og så er de tilmed nemme at bage.

Opskriften er fra kogebogen "Sunde Søde Sager" skrevet af madblogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann.