Sushi: Rulle med asparges og kutter-rejer
SPONSORERET indhold

Sushi: Rulle med asparges og kutter-rejer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der skal klemmes, koges og rulles for at lave denne skønne sushi, men det er det hele værd.

Af: Zöe Escher Foto: Line Thit Klein
31. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

En bambusmåtte
1 tangplade (sushi nori)
80 ml sushi ris
120 ml vand
1½ spsk riseddike
2 agurkestave (10 cm)
¼ moden avocado
25 kutte-rejer
2 asparges
1 spsk wasabipulver
syltet ingefær
soja

Sådan laver du sushi

Kog risene som anvist på pakken. Bland forsigtigt risene med riseddiken. Herefter bredes risene ud, så de i et jævnt lag dækker bunden af et fad. Når risene er afkølet, er de klar til brug.

Skær et stykke af agurken i 10 cm. lange stave (ca. ½-1 cm i brede) og fjern kernerne. Skær avocadoen i skiver. Klem overskydende væde ud af rejerne og ingefæren. Kog aspargesen i letsaltet i vand i 2 min. Bland wasabi med lidt vand, til det får en fast konsistens.

Læg bambusmåtten oven på et skærebræt. Fyld en lille skål fyldes med vand som stilles ved siden af skærebrættet. Læg en tangplade med den blanke side nedad på bambusmåtten. Dyb fingrene i skålen med vand, for at risen ikke hænger fast. Herefter formes risen let til en kugle, som fordeles i et jævnt lag på 2/3 af tangpladen. Du må endelig ikke lægge ris på hele stykket - ellers kan du ikke lave en pæn lukning, når du ruller rullen sammen. Læg avocadoskiver, agurkestave, asparges og kutter-rejer på tværs henover midten af risen.

Start med at rulle tangpladen fra den modsatte side af sammenføjningen. Det vil sige, at du skal rulle væk fra dig selv. Mens rullen ligger i bambusmåtten med sammenføjningen nedad, klemmes let om rullen for at lukke sammenføjningen. Lad rullen hvile i bambusmåtten i 2 min. Inden rullen skæres dyppes kniven i vandskålen, så risen ikke hænger ved. Herefter skæres rullen i 8 stykker.

Sushistykkerne placeres på en tallerken og tallerkenen pyntes med ingefær, wasabi og serveres med soja.