Opskrift på thaisalat med tun
SPONSORERET indhold

Thaisalat med tun

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lille ret er både nem at lave og meget mættende.

Af: Carsten Kyster
24. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

2 spsk jasminris
2 dåser tun i vand
200 g grønne bønner, kogte
2 rødløg
2 stængler citrongræs
¼ bundt mynte.

Lime-chili-dressing:
1 rød chili uden kerner
¼ fed hvidløg
1 spsk sukker
2 spsk limesaft
1 spsk Fish Sauce.

Sådan laver du thaisalat med tun

Rist de rå ris på en pande ved middel varme i 3-4 min. De må ikke tage for meget farve. Køl dem herefter af og knus dem i en morter eller lignende til et groft, sprødt pulver.

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med sukker og Fish Sauce. Smagen skal være sød, frisk og stærk.

Dræn tunen for vand ved at komme den i en sigte. Halver de kogte bønner på langs, snit rødløget fint, snit citrongræsset meget fint, og hak mynten groft. Bland salaten forsigtigt sammen med dressinge. Anret salaten på fire tallerkener og drys den med ristet ris.

TIP Hvis du vil have en ekstra stærk dressing, kan du blende chilikernerne med.


Prøv også BLT-salat med syrnet fløde