Tofarvede nutella-snegle
SPONSORERET indhold

Skønt hjemmebag: Tofarvede Nutella-snegle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De to farver dej snor sig om hinanden og giver en kage med et flot og anderledes udseende.

Af: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
28. feb. 2023 | Opskrift
12 stk | Total: 2 timer, 15 min | Arbejdstid: 2 timer

Ingredienser

Lys vaniljegærdej

  • 125 g sødmælk
  • 30 g smør
  • 25 g gær
  • ½ æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 265 g hvedemel
  • ½ tsk salt

Mørk kakaogærdej

  • 125 g sødmælk
  • 30 g smør
  • 25 g gær
  • ½ æg
  • 50 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 15 g kakaopulver
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 6 spsk Nutella

Sådan gør du:

  1. Lys dej: Smelt mælk og smør sammen i en gryde ved lav
    varme. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen stå, til den er lillefingervarm.
  2. Smuldr gæren i den lune mælkeblanding. Tilsæt æg, sukker og vaniljesukker, og rør det sammen.
  3. Bland hvedemel og salt, og ælt det i dejen, til den er glat og smidig – ælt grundigt i mindst 5-8 minutter.
  4. Mørk dej: Smelt mælk og smør sammen i en gryde ved lav varme. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen stå, til den er lillefingervarm.
  5. Smuldr gæren i den lune mælkeblanding. Tilsæt æg og sukker, og rør det sammen.
  6. Bland hvedemel, kakao og salt, og ælt det i dejen, til den er glat og smidig – ælt grundigt i mindst 5-8 minutter.
  7. Læg dejene i hver sin skål, og lad dem hæve lunt og tildækket til i 1 time. Rul den lyse dej ud på et let meldrysset bord til et rektangel på 40 x 22 cm.
  8. Smør 3 spsk Nutella ud på dejen i et ensartet lag. Rul herefter den mørke dej ud til en firkant i samme størrelse som den lyse.
  9. Læg den mørke dej oven på den lyse, og rul dejen en smule ud, så den bliver lidt tyndere.
  10. Smør de sidste 3 spsk Nutella ud på den mørke dej.
  11. Skær dejen i 12 strimler med en pizzaskærer, og rul hver dejstrimmel sammen til en snegl.
  12. Læg bagepapir på 2 bageplader. Fordel 6 snegle i en cirkel på midten af hver bageplade.
  13. Dæk sneglene til, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  14. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  15. Bag sneglene i 15-18 minutter, til de er gennembagte – dæk dem evt. med et stykke folie undervejs, så den lyse vaniljedej ikke bliver for mørk.
  16. Tag kagerne ud, og afkøl dem på en rist før servering.

Anbefalet til dig