Tyk omelet med ost
Foto: Thomas Hergaard

Tyk omelet med ost - opskrift fra Hjemmet

Tyk omelet med ost

printer Print
plate (2-3 personer)

Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
5 æg (delt i hvider og blommer)
2 spsk kartoffelmel
125 g fast komælksost (i små tern)
salt og friskkværnet peber
2 spsk smør
Tilbehør:
pommes frites
eller ristet brød

  1. Pisk æggeblommer sammen med kartoffelmel. Vend ostetern i og krydr med salt og peber.
  2. Pisk æggehviderne stive og vend i æggeblommerne.
  3. Steg i smør ved svag varme på en slip let-pande. Læg låg på og steg i ca. 15 min.
  4. Spis omeletten med pommes frites eller ristet brød.
  5. Pommes frites:
    French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:

    Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.

    Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.

    Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.
Se, hvad vi ellers skriver om: Amerikansk mad, Omelet og Hovedret