Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på æblemost med kanel og allehånde
Foto: Rasmus Baaner Æblemost varm med allehånde og kanel

Opskrift på æblemost med kanel og allehånde

Æblemost varm med allehånde og kanel

4
Print

1 l friskpresset æblemost
3 kanelstænger à 5 cm.
10 hele allehånde
12 hele nelliker
en håndfuld hele, smuttede mandler
evt. 8 skiver frisk ingefær.

Sådan gør du

Varm alle ingredienserne op i en gryde. Sluk derefter for blusset og lad det stå og trække en halv times tid, så æblemosten tager smag af krydderierne. Varm æblemosten op igen og servér den. Skal du have virkelig smæk på smagen, eller har du en begyndende forkølelse, der skal jages på flugt, så tilsæt frisk ingefær. Du kan også snildt komme en slat rom eller cognac i bunden af glasset til de voksne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterår, Søde sager, Dansk mad og Drikke