-
10 kendte ærkeengle – søg hjælp til kærlighed, angst, sorg og helbredelse
-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
Vafler med karamelliseret æble
Dejlige sprøde vafler lavet på et vaffeljern. Det er måske ikke sunde vafler, men de karamelliserede æbler leder tankerne hen mod noget sundt...
Ca. 8 store vafler
Ingredienser
- Vafler med karamelliseret æble
- 1½ dl hvidtøl
- 2½ dl sødmælk
- 35 g smør
- 3 æg
- 2 spsk. ahornsirup
- 200 g hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- Karamelliseret æble:
- 2 æbler
- 15 g smør
- 4 spsk. ahornsirup
- ½ granatæble
- Tilbehør:
- evt. vaniljeis
Sådan laver du vafler med karamelliseret æble
- 1. Tænd vaffeljernet, og indstil det på mellem til høj varme.
- 2. Bland hvidtøl, sødmælk og smeltet smør i en skål. Del æggene i blomme og hvide, og tilsæt æggeblommerne. Tilsæt ahornsirup. Bland mel og bagepulver i en skål. Kom melet i dejen, pisk grundigt med et piskeris, til dejen er helt jævn. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
- 3. Hæld evt. dejen på en kande, så det er nemmere at hælde den på vaffeljernet i passende mængde. Bag vaflerne, til de er brune. Bag dem i lidt smør, hvis vaffeljernet ikke vil slippe.
- 4. Skær æblerne i både, og varm smørret på en pande. rist æblerne i smør. Hæld ahornsiruppen på, og kog videre et minut.
- 5. Server vaflerne nybagte med karamelliseret æble, drys med granatæblekerner, og server evt. is til.
SE OGSÅ:Belgiske vafler
SE OGSÅ:Spinatvafler med laks
SE OGSÅ:Lune hasselnøddevafler