10 accessories, der sætter prikken over i’et
Foto: James Cochrane, Klaus Rudbæk og Kim Weston-Arnold

10 accessories, der sætter prikken over i’et

Silhuetter, print og materialer. Detaljerne gør hele forskellen.

Det er længe siden, at designerne har givet accessories så meget kærlighed som denne sæson. Bliv dus med 10 af sæsonens vigtigste her.

LÆS OGSÅ: Skoen, du aldrig troede ville blive smart, flytter ind i hverdagsgarderoben

1. Som hånd i hanke: Håndtasken genvinder mere og mere plads hos designerne, der har sørget for noget af et line-up, denne sæson. Den kan klare det vigtigste.

Gucci, 22.199 kr. Mulberry, 8.200 kr. Tommy x Gigi, 1.300 kr.

2. Find din indre ballerina frem: Ballerinaen med blokhæl er allerede ved at blive en gedigen ny klassiker, og vi elsker Yvonne Konés ruskindsversion.

Yvonne Kone, 2.900 kr. 

3. Tid til pyntesyge: Lys op i mørket med poetisk bijouteri som Julie Fagerholt Heartmades glimtende måner og stjerner eller lad der gå lidt klæd ud-leg i den med iøjnefaldende smykker, som din bedstemor bar dem.

Du kan også gå med de legesyge detaljer som katte hoveder i lædersnore hos Loewe. Små kunstværker, der fortjener at stå frem i stedet for at blive gemt væk!

Øreringe, Julie Fagerholt Heartmade, 1.199 kr. pr. sæt. Halskæde, Chanel, 11.245 kr. Øreringe, H&M, 79 kr. Kattehoved med lædersnor, Loewe, 4.430 kr.

4. Varme ører, bløde kraver og kant og kulør: Skireferencerne vil ingen ende tage lige, hvor din vinterhue går fra nuttet til urban og sporty. Hvis det er er halsen, der fryser, kan du opgradere dine klassiske overdele med en krave i et af sæsonens luksuriøse materialer som pels, blonder eller fjer.

Er du ikke helt klar til de alpine referencer og stadig leder efter en måde, hvorpå du kan opdatere din frakke, kan du med fordel investere i en pelsboa. Et fint alternativ til et halstørklæde, når du ønsker lidt ekstra glam, kant og kulør.

Hue, Alexander Wang, 2.499 kr. Krave, Oh! by Kopenhagen Fur, Krave, Bitte Kai Rand, 699 kr. Boa, Saks Potts, 1.399 kr. 

5. Shop løs: Megashopperen, der minder om de budgetvenlige plastiknet, du måske kender fra vaskeriet eller rejsen til Thailand er en favorit hos Balenciaga og på street style-stjernerne. Dér er der plads til lidt af hvert.

Taske, Balenciaga, 9.650 kr.

6. Kvadratisk, praktisk, gode: Den grove vintervejrsvenlige sål er tilbage. Hos Balenciaga og Saint Laurent er der dømt disko, hos Prada, en mere punket britpop-udgave, og hos Alexander McQueen, er der plads til en mere sporty og spacy udgave. Der er kun én ting at sige om sålen: Den skal være til at få øje på.

Eytys, 1.299 kr. Alexander McQueen, 2.999 kr. Prada, 5.400 kr.

7. Glimmerfest: Hop i fine strømper, lange eller korte, et voilà!, sæsonens måske nemmeste genvej til et personligt outfit.

Strømper, Miu Miu, 1.115 kr.

8. Nostalgisk, ja, men feminint med stort F: Høje som lave. Tøflerne er skoen, der både fungerer til hverdag, fest og derhjemme, med eller uden strømper. De er nærmest, som taget ud af en film fra 50'erne foran makeupbordet i soveværelset med silkekåbe og vamsede satintøfler. Skoen kommer i alle varianter og er mere end velkommen overalt.

Acne Studios, 3.099 kr. Topshop, 649 kr. Gucci, 4.499 kr. Miu Miu, 5.599 kr. 

9. Praktiske sager: Når det kommer til bælter og nøgleringe denne sæson, er deres egentlige funktion underordnet. Det vigtigste er, at de bruges som ekstra blikfang og overraskende effekt til din t-shirt, skjorte, frakke – eller hverdagstaske i nøgleringens tilfælde. Find en ekstravagant en af slagsen, der ud over at klæde dit nøglebundt pænt på også kan bruges til at give hverdagstasken en eksklusiv opgradering.

Nøglering, Prada, 1.860 kr. Nøglering, Miu Miu, 1.799 kr. Bælte, Isabel Marant, 2.099 kr. 

10. Prikken over i'et: Solen skinner altid på en stjerne og blandt de nyeste statementsolbriller finder du Guccis, der ikke overraskende ligner et par fra flinkeskolens feminine glemmekasse med små blomstermotiver. Helt i designer Alessandro Micheles ånd og perfekte til den skarpe vintersol.

Gucci, 2.200 kr.

LÆS OGSÅ: 10 kunstneriske Instagram-profiler du skal følge

LÆS OGSÅ: Her er den nye model, du skal kende

LÆS OGSÅ: Sådan ser efteråret ud, hvis det står til de 25 største modehuse