Blanca Miro
Foto: Oscar Meyer Smukke Blanca Miró Scrimieri for Eurowoman.

Pantone farve 2019

Denne farve kommer til at dominere 2019

Hvert år udpeger Pantone en farve, som de tror bliver årets farve, baseret på trends og strømninger i samfundet. Denne bliver 2019's.

Hvis du nogensinde har besøgt din lokale farvehandel for at finde en ny vægfarve, er du utvivlsomt stødt på Pantone-farver. Eksklusive farver, som udvikles af den internationalt succesfulde farvevirksomhed Pantone – skaberen af det anerkendte Pantone Matching System.

LÆS OGSÅ: Her er mærket, alle taler om

Den amerikanske virksomhed vælger hvert år den farve, de spår storhed, og for 2019 har de valgt farven ’Living Coral’ – en lyserød farve med nuancer af orange, der finder inspiration i havets koralrev. Pantone selv beskriver den som ”en animeret og levende koralfarve med en gylden undertone, der giver energi og livliggører”.

Pantone.jpg

Om farven siger Leatrice Eiseman, administrerende direktør hos Pantone:

”Farve er en udligningslinse, hvorigennem vi oplever vores naturlige og digitale virkelighed, og det gælder især Living Coral. Med et samfund, der søger menneskelig interaktion og sociale forbindelser, rammer de menneskelige og hjertevarme kvaliteter i den selskabelige Pantone Living Coral en pulsåre."

Vi er enige, og glæder os til at iklæde både vores bolig, men også garderobe og skønhedsrutine i den varme, lyserøde farve, som også Prada, Marc Jacobs og Fendi tror på. Se bare de tre anerkendte modehuses bud på, hvordan du kan iklæde dig farven her:

GettyImages-1041678588.jpg

Prada.

GettyImages-1032662890.jpg

Marc Jacobs.

GettyImages-1041083334.jpg

Fendi.

Pantones ”Color Of The Year 2019”

Hvert år udpeger virksomheden Pantone, som står bag det anerkendte Pantone Matching System, en farve, som de tror bliver årets farve, baseret på trends og strømninger i samfundet.

De tidligere års farver har været mere varme og rødlige, så dette års farve sætter en ny dagsorden:

  • I 2018 var det ’Ultra Violet’.
  • I 2017 var det ’Greenery’.
  • I 2016 var det ’Rose Quartz’ og ’Serenity’.
  • I 2015 var det ’Marsala’.
  • I 2014 var det ’Radiant Orchid’.

Se alle de tidligere farver her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Modeuge og Design