ALT for Damerne Guldknap 2018

Foto: PR

Her er de nominerede til ALT for damernes Guldknap 2018

Nu er det igen tid til at kaste glans og guldstøv over den danske modebranche med den prestigefyldte modepris ALT for damernes Guldknap.

Sæson efter sæson skaber de danske designere nye brugbare musthaves til klædeskabet og lokker os i flotte farver og smukke mønstre. Og det skal hyldes.

LÆS OGSÅ: Guldknappen 2017 går til...

Derfor kaster vi i de kommende måneder glans over dansk mode med ALT for damernes prestigefyldte Guldknap. Prisen hædrer tre danske designere, der har udmærket sig særligt i det forgangne modeår, og vinderen kåres ved et storslået modeshow i august. Skynd dig at stemme på din favorit!

I mere end 30 år har ALT for damerne hyldet dansk mode ved at uddele den prestigefyldte Guldknap. Prisen gives til en dansk modevirksomhed, der formår at skabe kommerciel succes ved at forene design med vellykket branding – som det er lykkedes sidste års vinder, Mads Nørgaard. For den garvede designer var det særligt ærefuldt at vinde lige netop ALT for damernes Guldknap.

– Det var fantastisk! Guldknappen er jo en læserpris, så den betyder noget helt særligt. Jeg lægger en ære i at lave fantastisk, almindeligt tøj til fantastiske, almindelige mennesker. Og en pris som Guldknappen giver en følelse af, at det er lykkedes, forklarer Mads Nørgaard.

Designeren fik i et kækt øjeblik lovet, at han ville hoppe i Københavns Havn, hvis han løb af med sejren. Og det løfte holdt han. Efter finaleshowet styrede Mads direkte mod havnebassinet, smed bukser, bluse og sko og kravlede ad stigen ned i vandet iført intet andet end boksershorts og et stort vindersmil.

– Jeg fortryder intet, det var det hele værd. Jeg bader fra min husbåd hver morgen, så det var anden tur i havnen den dag, fortalte han bagefter.

De nominerede er...

I tidens løb har mange store danske modenavne modtaget den eftertragtede, gyldne pris, og sidste år løb Mads Nørgaard som sagt med sejren foran Lovechild 1979 og Baum und Pferdgarten.

I år er det Second Female, Gestuz og Birgitte Herskind, der er nomineret til prisen.

Second Female

Second Female forstår at ramme et perfekt miks mellem det feminine, rå og sporty og efterlader stor mulighed for at kombinere styles på kryds og tværs i et stærkt og personligt look. Second Female laver alt fra silkepyjamasser til habitter i god kvalitet og strik, der passer til et hvert klædeskab. Alt sammen til priser, der giver os råd til at være stilfulde.

Gestuz

Gestuz har med de seneste sæsoners kollektioner for alvor rykket sig helt frem i den modeelskende kvindes bevidsthed. Vi lærte brandet at kende, da læder- og nittetrenden var på sit højeste i slutningen af 00’erne, hvor Gestuz inspirerede os at være rock chic. Nu er moden anderledes, og Gestuz har forstået at flytte sig og endda gå forrest med print og feminine silhuetter. Et kvindeligt univers, der tiltaler kvinder i alle aldre.

Birgitte Herskind

Birgitte Herskind er klassens nye pige, der hurtigt har skilt sig ud. På få sæsoner har brandet sat sit præg på den danske modescene med tøj i eksklusive kvaliteter og med fine print. Birgitte Herskind forstår at vække opsigt uden at blive gøglet. Som kvinde føler man sig selvsikker og powerfuld i Birgitte Herskinds kreationer – og måske netop derfor henvender brandet sig til en bred skare af moderne kvinder.

Derfor er de nomineret

– Det er tre fantastiske brands, som i år dyster om Guldknappen. De er meget forskellige i deres stil, men de har det tilfælles, at de designer tøj, der er lige til at springe i, og som nemt kan mikses med ting, man allerede har i klædeskabet. Alle tre brands får meget opmærksomhed i modebilledet lige nu, og på hver deres måde repræsenterer de veldesignet kvalitetstøj, som passer kvinder i alle aldre og kan bruges, uanset om man skal i skole, på job eller i byen, understeger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

Moderedaktør Gertrud Maria Bønnelykke tilføjer:

− Alle tre brands har udviklet sig utroligt meget de seneste sæsoner. Tag en slentretur ned ad en hvilken som helst dansk gågade, og du vil spotte rigtig mange kvinder i de tre brands’ klædelige kreationer. Second Female, Gestuz og Birgitte Herskind mestrer at lave styles, der indprenter sig i hukommelsen, og som kvinder over hele landet bare MÅ eje.

Vind gavekort for 30.000 kr.

Nu er det op til jer læsere at stemme på jeres favorit og være med til at afgøre, hvilket brand den ærefulde pris skal gå til. Klik ind på vores Guldknap-univers, og afgiv din stemme. 

Afstemningen er skudt i gang og løber frem til den 29. juni. Når du stemmer, er du samtidig med i lodtrækningen om gavekort for i alt 30.000 kr. Du har også mulighed for at vinde billetter til dig selv og en ledsager til Guldknapshowet, der bliver afholdt i København til august.

− Vi lader det være op til læserne at afgøre, hvem der skal vinde prisen, da det jo i sidste ende er jer læsere, som går i tøjet, som er de rigtige ”eksperter”, siger Tina Nikolaisen.

− Og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange vil være med i afstemningen.

Følg ALT for damernes Guldknap på Instagram på @altfordamerne og via #guldknap2018.

Guldknappen...

...er designet af Charlotte Lynggaard i 18 karat rødguld med brillanter. Mønsteret på knappen er inspireret af en antik blonde, som Charlotte har fundet på et loppemarked i Paris.

...er tidligere vundet af blandt andre Mads Nørgaard, Stine Goya, Ganni, Custommade og By Malene Birger.

...bliver præsenteret i samarbejde med online-modegiganten Boozt.com. Her kan du se moderedaktionens favoritter fra hver af de tre nominerede brands og klikke de forskellige design direkte hjem til din hoveddør. Dine varer kan leveres inden for to dage og kan sendes gratis retur. Boozt.com har eksisteret siden 2009 og tilbyder et bredt udvalg af Fashion, Sport, Home og Beauty. På hjemmesiden finder du over 600 danske og internationale mærker.