Bella Hadid

Foto: Estrop/Getty Images Bella Hadid.

Balenciaga Zen Sneakers

Balenciagas nyeste sneakers ligner noget, vi havde på til springgymnastik

Nærmest elegant og et stort skridt væk fra 'Triple S'-sneakeren, som Balenciaga lancerede i 2017. Det opsummerer vist meget godt Balenciagas nye sneaker, 'Zen'.

At være praktisk og følge moden hænger ikke altid sammen, men sådan er det heldigvis ikke, når det kommer til sneakers, der igennem de sidste mange sæsoner har været at finde på modeller, designere, stilikoner og musikere verden over. Vores fødder kan altså glæde sig over, at sneakers bevarer deres genvundne position som de trendsættendes foretrukne fodtøj.

LÆS OGSÅ: Her er blazeren, der er investeringen værd

Da Balenciaga med Demna Gvasalia ved roret lancerede deres ’Triple S’-sneaker i 2017, gik der et sus igennem modefolket. En klodset, tredobbeltsålet sneaker med et slidt udtryk optrådte på catwalken under Paris’ modeuge i januar 2017. En tid, hvor vi var ved at tage den komfortable hverdagssko til os, men ikke havde set en så voldsom sko komme. Det blev starten på et indbringende eventyr for det franske modehus, der før ’Triple S’ lancerede deres strømpe-inspirerede sneaker, ’Speed’, og siden har lanceret ’Track’, som tager udgangspunkt i en vandresko, men en særdeles overdimensioneret en af slagsen.

Balenciagas 'Triple S'-sko.

Og nu er der altså nyt på vej fra den georgianske kreative direktør Demna Gvasalia, og hans konstante lyst til at skifte retning og afprøve nye silhuetter, materialer og snit ses igen i lanceringen af forsøget på en ny ’Speed’, ’Triple S’ og ’Track’. Her kommer ’Zen’ – en sko, der uden nogle former for læder genskaber en gymnastiksko, som du med garanti har sprunget rundt i, hvis du har gået til springgymnastik.

https___hypebeast.com_image_2020_01_balenciaga-zen-sneaker-spring-summer-2020-vegan-shoe-1-1.jpg
Sneaker, Balenciaga, 3.200 kr.

Hvor vi i 2010’erne så voluminøse og praktiske sneakers, der var enhver amerikansk far værdig, sælge som varmt brød, er der udsigter til en mere minimalistisk og stram tid i 2020’erne. Balenciaga gør i hvert fald sit, og med deres hypede status som modehus, er det nok ikke usandsynligt, at den subtile form, de afrundede kanter og skjulte snørebånd kommer til at gøre sig godt. Vi får at se!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sneakers, Trends, Modeuge og Sko