Marie Lodberg Beauty Akademiet Eurowoman Interview

Foto: PR Du skal ikke længere skrubbe for at eksfoliere din hus. Lad produkterne virke til din fordel i stedet.

Hudeksperten: "Du må aldrig skrubbe løs med korn på hudens overflade"

Optimer din plejerutine med færre produkter, og få en hud, der føles glat og fuld af fugt. Hemmeligheden er daglig eksfoliering – bare ikke med korn...

Som skønhedsredaktør er jeg skadet. Sådan er det. Hvis et produkt lokker med forskning og dokumenteret effekt, og jeg skal komme efter dig, takker jeg ja og smører det på min hud. For FOMO findes også i skønhedsbranchen.

Tænk, hvis huden gik glip af netop det serum eller den dagcreme, der kan trylle gløden frem. Gløden!

Så min hudplejerutine udvidede sig med flere og flere trin, og arsenalet af produkter voksede. Til sidst stod de små pipetteflasker og krukker på hylden som konfirmander på blå mandag og væltede ind over hinanden i en pærevælling. Vi taler rens, essens, toner, mist, serum, olie, creme, øjencreme, solfaktor, dagligt, og ugentlige scrubs, peelinger og masker, foruden musselinklude og vibrerende og ikke-vibrerende ansigtsbørster.

LÆS OGSÅ: "Hvis jeg ikke kan bruge det rod, der er inden i mig til noget, går jeg til grunde"

Jeg kan godt høre, at det lyder fuldstændig vanvittigt. Huden betalte ikke tilbage med strut og vitalitet jo mere, jeg investerede i den. Den gik faktisk hen og blev forvirret, ligesom mig. Der kom en bums hist og her, hvad jeg ellers har været fritaget for hele mit liv, og forrige vinter blev den tør som sandpapir til trods for, at jeg beklædte den med lag på lag af produkter med hyaluronsyre, som er verdensmester i at bringe fugt ud. Jeg konsulterede forskellige hudeksperter, mens jeg hev i mine kinder, som jeg var overbevist om knitrede, og udbrød: "Så hjælp mig dog! Hvad gør jeg galt?"

Jane Varto, der har været kosmetolog i mere end 30 år, og som er CEO i og grundlægger af Beauty Akademiet og pHformula i Danmark, tog det køligt. Hun vidste godt, hvor hu(n)den lå begravet.

"Mange produkter kan stresse huden. Jeg tror, der er en grænse for, hvor meget produkt, huden kan optage, og så får du jo slet ikke det optimale ud af din hudpleje. Hvis du får sammensat den rigtige hudplejerutine med ganske få produkter, hvor indholdet er optimalt for dig, så behøver du jo ikke mere," siger Jane Varto.

Og så taler du varmt for daglig eksfoliering?

"Ja, det er korrekt, men eksfolieringen må endelig ikke være fysisk. Du må aldrig skrubbe løs med korn på hudens overflade. Men den har godt af en enzymeksfoliering, hvor de døde hudceller bliver nænsomt fjernet, på daglig basis. Den daglige pleje giver huden de optimale betingelser for at være den bedste udgave af sig selv. Det er 75 procent af det resultat, du vil få. En ansigtsbehandling en gang om måneden er super og vil være de sidste 25 procent, men det er nu engang den daglige pleje, der kommer til at gøre den største forskel. Vedholdenheden," siger Jane Varto.

Den erfarne kosmetolog remser op, hvad den daglige rutine bør bestå af.

"Afrensning, et serum, der arbejder dybt i huden og opbygger den indefra, og en ansigtscreme, der fugter, skaber balance og styrker din barriere. Og selvfølgelig SPF."

Så blev der ellers ryddet op i produkterne og rutinerne. Til gengæld blev den daglige eksfoliering indført, og jeg har researchet og testet mig frem til de produkter, som vitterlig gør en forskel. Min hud føles elastisk, fuld af fugt og har sjældent haft det bedre. Jo, da den var 20 år gammel. Men det må vi sætte os ned og græde over en anden dag.

LÆS OGSÅ: Sådan får du dit sengetøj til at dufte af fransk sommer

Den minimale rutine

Minimalisme.jpg
Foto: Dennis Morton

Multirens

Fjerner snavs og makeup på mildeste vis, får rødme og irritation til at fordufte og fungerer som daglig enzymeksfoliering, der løsner døde hudceller og fjerner dem, så huden bliver klar til den efterfølgende pleje. Den cremede rens skal på tør hud, smøres godt ind og vaskes af med vand. Kan også bruges som ansigtsmaske en gang om ugen ved at lade den sidde i 10 minutter.

E.X.F.O. Cleanse fra PHFORMULA, 269 kr.

Superserum

En form for trylledråber til hud, der både trænger til beskyttelse og nyt liv. Det er mere rigt end mange andre sera og kan bruges uden efterfølgende creme på grund af dets supernærende virkning. Virker lovende efter første påføring, og huden har det som efter en lang sommerferie to uger senere.

Daily Power Defense fra ZO SKIN HEALTH, 1.569 kr.

Cremen mod tyngdekraften

Tyske Barbara Sturm står klar med fed og hurtigt absorberende creme til at smøre huden smidig. Kan bruges både morgen og aften. Rich-udgaven af huddoktorens kultcreme er særligt anbefalelsesværdig og potent uden at føles tung.

Face Cream Rich fra DR. BARBARA STURM, 1.320 kr.

Solfaktor altid

Høj solfaktor i superligaen, der bruges hver dag, året rundt, og som hverken fedter eller hvidter, men tværtimod optimerer hudens tone. Huden føles faktisk bedre med end uden.

Eclipse SPF50+ PerfecTint Beige fra IS CLINICAL, 475 kr.

Udvidelsen

Udvidelsen.jpg
Foto: Dennis Morton

Ekstra eksfoliering

Den velkendte lotion med vitaminer og valnøddeekstrakt fjerner døde hudceller og booster trist hud. Duppes på ren hud med en vatrondel. Ikke gnide, bare duppe! Og vær tålmodig. Virkningen kommer efter 50 dage.

Lotion P50V fra BIOLOGIQUE RECHERCHE, 395 kr.

Natserum

Når først huden har fået smag for verdens bedste hudpyjamas, er der ingen vej tilbage. Serummet smøres på ren hud inden sengetid, alene, uden efterfølgende creme, og giver huden det glatte lag.

EGF Serum fra BIOEFFECT, 1.100 kr.

Makeuppen

Du kommer langt med tre produkter i makeuppungen. Glødmageren fra Chanel sørger med sine små pigmentperler for at udjævne huden og får den til at fremstå friskere end Gwyneth Paltrow og Signe Wenneberg tilsammen. Så skal brynene børstes på plads, så sjælens spejl kan blive rammet ind og til sidst cremeblush, der duppes på med fingrene i en koralfarve, som frisker op og klæder de fleste.

Waterfresh Tint fra CHANEL, 485 kr.
Brow Fix fra TROMBORG, 190 kr.
Paint Cloud i farven Beam fra GLOSSIER, 140 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Makeup og Hudpleje