Bottega Veneta Daniel Lee
Foto: PR Hej Bottega! Vi er glade for at se dig igen!

Daniel Lee for Bottega Veneta

Her er mærket, alle taler om

Siden 1966, hvor Bottega Veneta blev grundlagt, har modehuset kreeret drømme for os, der kun havde råd til at se på. Nu gør de det på ny.

17 år. Så længe sad den 61-årige, tyske Tomas Maier i stolen som kreativ direktør for det italienske modehus, Bottega Veneta. En post, han mestrede helt fantastisk med et skarpt snit, fantastiske farver og eksklusive materialevalg, men som han valgte at fratræde i juni 2018.

LÆS OGSÅ: Disse ben tilhører verdens bedst betalte model – og hun er 23 år

Rygterne var mange om, hvem der skulle overtage posten for modehuset, hvis flettede læderværk er elsket af mænd og kvinder verden over. Og bare få uger efter annonceringen om, at Tomas Maier ville fratræde, blev det offentliggjort, at en (på daværende tidspunkt) blot 32 år gammel brite skulle overtage.

”Hvad Bottega repræsenterer, er en idé om ægte luksus, som jeg virkelig ikke føler, ses synderligt meget lige nu. Vi taler om kvalitet, en tidløs elegance, en næsten rolig selvtillid, som jeg synes er det modsatte af al den støj, vi ellers ser omkring os,” siger Daniel Lee – briten, som har overtaget posten hos det 54-årige modehus, til Vogue.

BV Creative Director Daniel Lee
Daniel Lee, der i dag er fyldt 36, har som en af de få i modebranchen ikke en Instagram.

Daniel Lee har både arbejdet for Maison Margiela, Balenciaga og Donna Karan, men kommer senest fra en stilling hos Céline, hvor han var ansvarlig fra Ready-to-Wear-linjen under ingen mindre end Phoebe Philo. Kvinden, der klædte sine kvinder på til en eksklusiv og smuk, men hverdagsvenlig, kamp, og som styrede Céline som kreativ direktør, inden Hedi Slimane overtog det franske modehus’ post og rystede posen lige grundigt nok ved blandt andet at fjerne apostroffen i Céline, så det i dag hedder Celine.

En ændring, der har været så markant, at vi på sociale medier har set en bevægelse af #oldceline-fans, som alle har lovprist og fejret arkivet af, hvad Céline stod for med Phoebe Philo som kreativ direktør, og siden sukket efter et nyt brand, der kunne det samme. For selvom Phoebe Philo kunne sy mælkekartoner om til kjoler og sikkert stadig blive lovprist for det, så har den 45-årige franskmand endnu ikke annonceret, hvad hun skal efter at have sagt farvel til Céline i starten af 2018. Og her er vi tilbage hos Bottega Veneta:

Bottega Veneta Pre Fall 2019

Bottega Venetas Pre Fall 2019-kollektion designet af Daniel Lee.

”Jeg har arbejdet sammen med nogle fantastiske kreative direktører, og hver enkelt har lært mig mange ting,” siger Daniel Lee til Vogue. Og netop de tidligere mentorer/kreative direktører skinner igennem i den nye kollektion, hvor vi ser referencer til Céline-tiden med Phoebe Philo. Og dét giver alle #oldceline-fans nyt håb.

Bottega Veneta Pre Fall 2019

Selvom Bottega Veneta ikke just er budgetvenligt, er der mange tidløse sager iblandt hver kollektion, som vi glædeligt vil spare op til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Design og Modeuge