chanel ss22
SPONSORERET indhold

Chanel hylder kvindekroppen med croptops, miniskirts og mavebælter

For første gang i halvandet år holdt det franske luksusmodehus Chanel et fysisk modeshow i Paris, hvor der var masser af hud, referencer til 90’erne og en styrket frihedsfølelse. Eurowoman var med!

Af: Julie Bruun Lund Foto: PR
08. okt. 2021 | Mode | Eurowoman

Hvis man ved, hvordan Chanels catwalk-setup normalt ser ud, så den ved første øjekast ikke ud af særlig meget, da Chanel skulle fremvise deres SS22-kollektion, for der var hverken bygget et Eiffeltårn i miniformat eller et indkøbscenter med cc-logoprintede varer.

LÆS OGSÅ: Er du klar på at iføre dig denne 80’er-klassiker?

Til gengæld blev der tændt ild i frihedsfølelsen, da Christine and the Queens re-fortolkning af Georg Michaels kæmpehit "Freedom" pludseligt blæste ud af højtalerne, og modellerne spankulerede ned ad catwalken, som de gjorde det tilbage i de glade 90'ere.

Faktisk var der adskillige referencer til både 80'erne, 90'erne og 00'erne.

Farvepaletten var præget af Chanels klassiske sort/hvid-looks, men også 80'ernes pastelunivers med koral og lyserød var i fokus. 90'ernes mere minimalistiske silhuetter var også til stede på catwalken, ligesom 00'er-inspirerede accessories var repræsenteret. Ét ord: mavekæder.

Noget andet, der stod frem, var et generelt fokus på kvindekroppen. Der var masser af hud – både i form af (den omtalte) croptop og miniskirts – og det virkede på mange måder, som et stille opråb om, at kroppen ikke længere skal pakkes væk. Den skal derimod vises frem.

"Kollektionen, der bar præg af 90'ernes minimalisme, var smukt fortolket af chefdesigner Virginie Viard. Hun har formået at skabe et moderne look, samtidig med at hun har set tilbage i Chanel-arkiverne og er forblevet tro mod huset. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Coco Chanel ville være stolt af hendes værk," lyder det fra Eurowomans senior fashion director Barbara Gullstein, der var med til showet.

"Chanels SS22-kollektion var virkelig gennemført, og den fantastiske 'Joie de vivre'-stemning, der var blandt modellerne på catwalken, smittede af på publikum, som rejste sig og hujede af begejstring."

Se Barbara Gullsteins fem favoritlooks her

Look 1

chanel look 1.jpg

Look 2

chanel look 2.jpg

Look 3

chanel look 3.jpg

Look 4

chanel look 4.jpg

Look 5

chanel look 5.jpg

Anbefalet til dig