Charlotten Eskildsen
Foto: Pernille Ringsing

Charlotte Eskildsens klædeskab

Charlotte Eskildsen: "Jeg indrettede mit teenageværelse i sort. Siden da har farven fulgt mig"

Siden Charlotte Eskildsen indrettede sit teenageværelse i 1980’erne med sort, har farven fulgt hende. I dag ­bruger hun den til at skabe et enkelt, skulpturelt look, som hun kombinerer med hvid, rå bikerjakker og støvler.

Hvad kendetegner din stil?
– Først og fremmest at den er sort. Uanset hvilken stil jeg har haft gennem tiden, har min bedste ven altid været sort – lige siden 1980'erne, hvor jeg bl.a. havde sorte gulvtæpper på gulvet i mit teenageværelse. For hvad end man er punket eller klassisk, kan sort jo sagtens være udgangspunktet. Derudover er min stil enkel og skulpturel, og jeg kombinerer sort med især hvidt og gråt. Jeg er desuden mest til det ensfarvede og er ikke vild med print – bortset fra striber.


Den sporty, tennisinspirerede kjole er fra Designers Remix. Clutch fra Saint Laurent, solbriller fra Fendi og duft fra Molecules.  

LÆS OGSÅ: Louise Dorph: "Jeg ELSKER kjoler"

Hvilke designere inspirerer dig?
– I og med jeg arbejder så meget med tøj til hverdag og selvfølgelig ser alt fra catwalken i den forbindelse, bliver det netop ja, arbejde... Så på det private plan bliver jeg mere inspireret af kunst og arkitektur. Bjarke Ingels' arkitektur er fantastisk, og jeg er også fascineret af stilen i kunstneren Troels Carlsens malerier. Det kan også bare være noget så simpelt som formen eller farven på en krukke eller eksempelvis den sirlige måde, man pakker varer ind på i Japan.


Et strejf af farve til tåspidserne. Neglelak fra Essie, creme fra Eve Lom og duft fra det danske parfumemærke Zarko P.

Hvad har du typisk på en forårsdag?
– Denim, en hvid strik og et par hvide sneakers eller et par fede støvler. Jeg går meget i støvler, også når solen skinner, for jeg bruger dem med bare ben. Jeg kan godt lide at give mit look et tvist, så der er noget, der stikker ud – som støvler til en kjole i stedet for stiletter, der får det til at se så pænt og rigtigt ud.


Støvler er også en del af Charlottes forårs- og sommergarderobe, for hun bruger dem med bare ben til kjoler og nederdele. Fra J.W. ­Anderson, Saint Laurent og Chloé. 


Denim og striber. Jeans fra Frame og toppe fra Designers Remix.

LÆS OGSÅ: Hijab-blogger Zizi forener skandinavisk coolness og muslimsk anstændighed

Hvad har du meget af i din garderobe?
– Bikerjakker. De items, jeg går meget med, har jeg ofte i forskellige versioner, som hver især kan noget forskelligt.


Bikerjakker og hvide sneakers er basiselementer i Charlottes garderobe – her kombineret med hvid sommerkjole i broderie anglaise. Kjole og jakke fra ­Designers Remix og sneakers fra Chanel.Charlottes univers er gennemført sort-hvidt. Prikken over i'et er smykker – fra Sophie Bille Brahe, Maria Black og vintage. I midten ses den ALT for damerne-guldknap, som Designers Remix modtog i 2007.

Hvad er dit bedste budgettip?
– Det er at gå efter pasforme, der passer til netop dig og holder i flere sæsoner. Jo, jeg har da en nederdel syet i en masse baner, der måske er mere sjov end klassisk, men jeg sørger for at have mest af det, der er mere tidløst.


Chanel-taskerne er blandt Charlottes favoritter, og hun bruger dem ofte. Den sorte ruskindstaske er fra Gucci, og den brune shopper er fra Loewe.

LÆS OGSÅ: 7 muslimske modebloggere, du skal følge

Hvad vil du opdatere din stil med dette forår?
– En ny farve, som jeg allerede har inddraget lidt, nemlig vinrød. Den passer jo så godt til sort.


Her er den. Farven, som Charlotte vil ­inddrage dette forår i sin ellers sort-hvide garderobe. Toppen og nederdelen er fra Designers Remix, mens stiletterne er fra Céline.

LÆS OGSÅ: Mille Dinesen: ”Jeg har det ikke godt med at have tøj i overflod”

LÆS OGSÅ: "Jeg går aldrig i sort"

LÆS OGSÅ: Laura Lindahl: ”Mit tøj må ikke tage opmærksomheden”