10 kvinder, hvis stil vi drømmer om
SPONSORERET indhold

Her er Danmarks 10 bedst klædte kvinder

Vi har samlet de 10 bedst klædte danske kvinder, der både tæller modellen, balletdanserinden, butiksassistenten og filminstruktøren. Se dem her.

Af: Bea Fagerholt Foto: Oscar Meyer
16. feb. 2017 | Mode | Eurowoman

Her er de. Danmarks 10 mest stilsikre kvinder.

Dem, som vi på Eurowoman mener, har sat smukkest præg på sig selv og gadebilledet i 2016. Til fri inspiration.

LÆS OGSÅ: Denne dansker var blandt de mest populære forsidemodeller i 2016

Emelie i blazer fra Our Legacy, bukser fra Balenciaga, strømper fra Missoni og sko fra New Balance.

Emelie Johansson. 32 år. Stylist og konsulent.

Hvad var dit første modecrush?

- Abbe [Madickens bedste ven] i Astrid Lindgrens Madicken var mit første stilforbillede. Han gik i kasket, frakke og de flotteste brune fløjlsbukser.

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

- Jeg er meget stolt over at gå i tøj og smykker, som mine dygtige veninder har lavet. Så jeg elsker at gå i ting fra Baserange, Clouds, Ganni og Sophie Bille Brahe.

Hvem har den bedste stil?

- Folk, som ikke prøver for hårdt, som føler sig tilpas i det, de går i, og som let kan komme omkring i deres tøj. Jeg så en rigtig fin Ingmar Bergman-dokumentar for nylig, og jeg synes, han er et godt eksempel.

Eurowomans begrundelse: Emelie har en skødesløs stil med fokus på lækre kvaliteter, skarpe detaljer og komfort. Hendes stil er minimalistisk, men aldrig kedelig, og hun besidder en helt særlig je ne sais quoi i blazere med det helt perfekte afslappede fit, herrebukser, pyjamasskjorter og bløde striktrøjer.

Nina i kjole fra Carven og T-shirt, som hun har lavet i et samarbejde med Le Fix. Skoene er fra Zara.

Nina Holmgren. 32 år. Filminstruktør.

Hvad var dit første modecrush?

- Når jeg kigger tilbage på billeder af mig selv, ser det hele meget sæt-agtigt ud. Så det er nok det der med, at alt skulle matche.

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

- I forbindelse med en film, jeg laver, der hedder Club 99,7, som er en hyldest til min morfar, har jeg sammen med Le Fix lavet en T-shirt med et billede af min morfars smilende gebis i et glas vand (billedet). Tanken om, at den yngre generation vil være med til at hylde den ældre generation, tror jeg, ville gøre min morfar stolt.

Hvem har den bedste stil?

- Mit stilikon er min morfar Willy, som blev 99,7 år. Han blev ved med at gøre noget ud af sig selv til det sidste, og han gik meget op i genbrug. Der er noget poetisk over at få noget brugt til at ligne en million, når du sætter det sammen med noget af dit eget.

Eurowomans begrundelse: Nina har en eminent evne til at fange et udtryk og gøre det til sit eget, og når hun sammensæter et look, kan man ikke undgå at blive betaget. Hun er draget af detaljer og farver og går hverken op i tendenser eller korrekthed, hvorfor man finder hende i alt fra guldbukser på en mandag til jeans og en herre-T-shirt en lørdag aften.

LÆS OGSÅ: 11 Danske smykkedesignere du skal kende

Caroline er i pyjamas fra Olatz.

Caroline Brasch-Nielsen. 23 år. Model.

Hvad var dit første modecrush?

- Jeg var 14 år og helt besat af en anorakkappe fra Henrik Vibskov. Jeg plagede min mor om at få den, og efter et år fandt hun den brugt i lilla og forærede mig den.

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

- Min sorte Chanel-taske har særlig betydning for mig. Jeg fik den af Chanel, da min far var syg, og jeg var i Paris og arbejde for dem. Den lå på mit hotelværelse med et sødt kort, da jeg kom hjem.

Hvem har den bedste stil?

- Min gode veninde Barbara Potts ser altid sej ud. Jeg kan godt lide måden, hun bruger materialer og mønstre i sit outfit.

Eurowomans begrundelse: Carolines stil er legesyg og forunderlig, og hun er mester i at bruge farver og mønstre. Arbejdspladsen veksler mellem modens kapitaler, og hun får lov at bære de nyeste kreationer fra de største modehuse, hvilket giver hende et unikt indblik i tendenser og en luksuriøs smag. Man ser ofte Caroline i et behageligt outfit, der tangerer det drengede og opvejes af farverige og iøjefaldende accessories.

Jane i jakke fra Courrèges, vintage-T-shirt fra Time's Up, bukser fra Prada, strømper fra Balenciaga og sko fra Gucci.

Jane Kønig. 59 år. Guldsmed.

Hvad var dit første modecrush?

- Min mor elskede mode og havde en skøn kvalitetssans. Jeg husker tydeligt, når hun kom hjem med en YSL-ting, og den særlige stemning, der herskede i lejligheden, fordi hun havde købt en ny kjole.

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

- En meget speciel og raffineret taske, som min mor købte i Vagn på Strøget. Den er over 40 år gammel, og selv om jeg sjældent bruger den, skiller jeg mig aldrig af med den.

Hvem har den bedste stil?

Veronika Heilbrunner [tysk stylist] har en fed attitude og et mere intellektuelt udtryk end mange af de andre. Og så er hun mega dygtig til at mikse hverdagsting med det festlige.

Eurowomans begrundelse: Jane har en særlig sans for detaljen, der kommer til udtryk i hendes stil, når hun tør bruge farver og lade strømpen i Gucci-stiletten være stribet. Jane havde efter eget udsagn en periode på 20 år, hvor hun kun gik i sort, fordi det var praktisk, da hun var fattig og gik på Danmarks Designskole. I dag er hun ikke bange for at skille sig ud fra mængden.

LÆS OGSÅ: Nina Wedell-Wedellsborg: "Livet skal jo ikke være en flugt fra at være alene med sig selv"

Kristina i vintagekåbe, herreskjorte fra Aspesi, Acne-jeans og smykker fra Sophie Bille Brahe.

Kristina Gjesing. 40 år. Office manager og projektleder på det kreative bureau Moon.

Hvad var dit første modecrush?

- Jeg har altid været meget glad for mode, men det hele kulminerede nok først rigtig for mig, da min mand begyndte at arbejde hos Acne. Derfor er min klart første og største modebegejstring Acnes kollektion fra 2004. Jeg elskede alt i den!

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

- Mine første Acne-jeans. Jeg købte dem af min mand, blev dødforelsket i både dem og ham, gik ikke i andet og giftede mig senere med ham. Det er 14 år siden. Jeg har dem stadig, noget tyndslidte dog og lidt for små.

Hvem har den bedste stil?

- Den, som tør og ikke gør for meget ud af det. Oftest er god stil en tilfældighed. Helt konkret synes jeg, den unge generation rykker for vildt. Amanda Borberg fra Sakura og modellen Caroline Brasch er bare nogle af de seje piger herhjemme. På den internationale side Joan Didion [amerikansk forfatter og essayist]. Jeg er total fan!"

Eurowomans begrundelse: Kristinas stil er sikker og mangfoldig med en hang til både det minimalistiske a la Acne Studios og print fra Dries Van Noten, en fantastisk sans for smukke detaljer, farver og luksuriøse materialer fra sin fortid som indkøber hos københavner-butikken Holly Golightly. Og så er hendes stil blevet en smule mere casual og hyggelig, efter hun endnu en gang er blevet mor.

Klara i jakke og kjole fra Ganni, strømper fra Freya Dalsjø og solbriller fra Sain Laurent.

Klara Kristin. 24 år. Skuespillerinde.

Hvad var dit første modecrush?

Da jeg så plateauskoene fra Buffalo. Det var den første gang, jeg fik den der 'OMG, I need them'-følelse."

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

- Min punklæderjakke med håndskrevet Allotria på ryggen har stor betydning for mig. Det er en original jakke fra en af besætterne, som var tilknyttet Allotria-huset [besat hus] på Nørrebro. Når jeg har den på, får jeg altid mange reaktioner, og det er fedt at mærke, at historien stadig lever.

Hvem har den bedste stil?

- Phoebe fra Venner og pigerne fra Clueless. De er mine største inspirationskilder for tiden, fordi de har en god portion humor og 90'er-vibe over sig.

Eurowomans begrundelse: Vi elsker shooting star Klara Kristins personlige, quirky og 90'er-inspirerede tomboy-stil, hvor hun mikser leopardprint, læder, neonfarver og tern og efter eget udsagn "egentlig bare klæder sig ud." Hendes stil er legende med grungeinspirerede styles fra Saint Laurent, kjoler fra Ganni, Anne Sofie Madsens rå design og masser af secondhand.

LÆS OGSÅ: Josephine Skriver er regnbuebarn: "Jeg har altid vidst, at jeg var elsket"

Susanne i skjorte fra Marni, bukser fra Brunello Cucinelli og støvler fra Hermès.

Susanne Heering. 78 år. Balletdanser og tidl. indehaver af en balletskole.

Hvad var dit første modecrush?

- Jeg er vokset op i Aalborg og glædede mig hvert år til at besøge min storesøster, som studerede i København, ikke mindst pga. de mange tøjforretninger. Jeg husker navnlig en kjole af lækkert blødt gråt stof med bordeauxfarvede striber, som mine forældre gav mig lov til at købe. Det bedste af det hele var et smalt sort lakbælte og den kridhvide piqué-krave. Jeg brugte den utrolig meget.

Hvilke ting i din garderobe har den bedste historie?

- Min brudekjole, som designeren Ole Noring lavede til min mands og mit bryllup i 1962. Jeg havde den også på til vores sølvbryllup 25 år senere. For nogle år siden fik den en skøn sort taftnederdel til den smukke overdel.

Hvem har den bedste stil?

- Jeg synes, Anne Fabricius har en god stil, og så kan jeg smaddergodt lide hende. Hun tør lidt forskelligt. Hendes stil er lidt mere ovre i det maskuline, men vi falder tit for de samme ting.

Eurowomans begrundelse: Susannes stil signalerer kvalitet, klasse og ynde. Hun er med alderen blevet mere modig i sit tøjvalg uden at være 'anstrengt ung', hvilket er det værste, hun ved. Stilen holdes enkel og lækker, dog er både printede skjorter og metalliske nederdele velkomne i klædeskabet. Vi drømmer om at se ud som hende (og have hendes skikkelse), når vi bliver ældre.

Malou er i vintage Levis-jeans, T-shirt fra Harley Davidson og Dr. Martens-støvler.

Malou Angelo. 26 år. Arbejder i Mads Nørgaard.

Hvad var dit første modecrush?

- Da jeg var fem år gammel, købte mine forældre alt mit børnetøj i Kalle Børnetøj & Sko, bl.a. en masse dyre Oilily-kjoler. Jeg satte mig ned i kælderen og klippede hele lortet i stykker, for jeg ville hellere gå i min brors aflagte trøjer og slidte jeans. Det tror jeg var mit første modestatement.

Hvilken ting i din garderobe har den bedste historie?

- Jeg elsker vintage Harley-Davidson og har længe drømt om støvlerne med den store ørn. For et halvt år siden dukkede de op på eBay, og jeg skrev til sælgeren, at jeg ville have dem. Hun boede i London og blev ved med at skrive "Happy riding." Min kærestes veninde måtte slæbe dem med hjem fra London i sin håndbagage. Da de endelig kom hjem, gik det op for mig, hvorfor hun skrev "Happy riding." Hun troede, jeg skulle ud og køre motorcykel.

Hvem har den bedste stil?

- Sangeren Nick Cave har den mest fantastiske og dragende stil, som er meget rå og sort, men stadig klassisk. Han er meget monokrom i sin måde at sætte tingene sammen på, og det fungerer virkelig smukt.

Eurowomans begrundelse: Hendes stil balancerer mellem det rå, drengede og feminine, hvor hun blander vintage Levi's 501 med dyrere klassiske items, gerne fra et af favoritmærkerne, Acne Studios og Dr. Martens. Hun bryder det maskuline med fine smykker og neglelak, og så låner hun gerne fra kæresten, designeren Asger Juel Larsens, garderobe.

LÆS OGSÅ: Helena Christensen: "Jeg er sgu da fuldstændig ligeglad med likes"

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 13-årige stilikon

LÆS OGSÅ: Den russiske modemafiaboss