Grønne skønhedsprodukter
Foto: Bottega Organica, Vintner's Daughter og Sarah Weal Bea Fagerholt stiller skarpt på 4 grønne skønhedsprodukter fra mærkerne AMLY, Vintner's Daughter og Bottega Organica.

Grønne skønhedsprodukter

De 3 bedste grønne skønhedsmærker lige nu

Eurowomans skønhedsredaktør har set nærmere på 3 af de bedste grønne skønhedsmærker lige nu.

Salvie og olivenolie

Da den italienske forsker Andrea Alimonti opdagede, at en særlig form for salvie med den latinske betegnelse haenkei har evnen til at hæmme cellernes ældningsproces, satte han sig for at overføre det til en linje af anti-age-produkter. Han kom i kontakt med amerikanske Mary Ahern, 53, landbrugsuddannet og driver sin egen gård i Columbia County og et apotek i New York. Hun havde længe ledt efter en partner at udvikle produkter med, og resten er historie. De rene råvarer til produkterne fra Bottega Organica kommer dels fra Mary Aherns gård, hvor salvien høstes, og fra den 500 år gamle økologiske gård Le Teglie i Ligurien i Italien, hvor oliven håndplukkes til den reneste olivenolie, som også indgår i produkterne.

Skønhedslinjen dækker både pleje til ansigt og krop i form af olier, serummer, cremer og scrubs samt pleje til læberne og tekstursprays til håret. Særligt den nærende renseolie, som fjerner både snavs og makeup fra ansigtet og efterlader huden skinnende ren, er værd at fremhæve. Og så dufter den dejligt af citron.
Cleansing Face Oil Lemon, 460 kr.


Face Balance Cream Tulsi & Vetiver, 525 kr. og Cleansing Face Oil, 505 kr. fra
Bottega Organica.

LÆS OGSÅ: Er din hud særligt sensitiv?

Kraftfulde dråber

Da April Gargiulo, 42, fra San Francisco blev gravid, begyndte hun at læse ingredienslisterne på sine produkter og blev chokeret over, hvor mange kemikalier der var i dem. Hun søgte efter naturlig hudpleje, men fandt ikke noget, der virkede. Og derfor besluttede hun sig for at lave sin skønhedspleje selv. April, der har en baggrund i vinbranchen, har altid kæmpet med sin hud og lidt af slem akne, pigmenteringer, store porer og fine linjer. Efter to år lancerede hun Active Botanical Serum, der kan bruges af alle hudtyper.

Olien, der indeholder 22 aktive og vilde ingredienser, masseres på afrenset hud efter toner, morgen og aften. Den kan bruges året rundt og er især effektiv om vinteren og sommeren, hvor huden er udsat for hård kulde eller høje temperaturer. Vi har testet produktet, som skønhedsbranchen, Vogue og kvinder som Gwyneth Paltrow lovpriser lige nu, og serummet giver både fugt, glød og en mere ensartet hudtone.


Active Botanical Serum fra Vintner's Daughter, 1.495 kr.

LÆS OGSÅ: 19 skønhedsprodukter, der rammer plet

Et pift landidyl

Bag de botaniske ansigtsmists fra Amly står de to veninder Lisa Smallpeice, 43, og Kerry Moore, 53, som altid har interesseret sig for naturlige skønhedsprodukter og haft et ønske om at skabe noget sammen. Det hele startede, da Lisa sagde sin stilling i kunstverdenen op og flyttede med sin familie fra London til en gård i Sussex for at forfølge drømmen om et liv i et langsommere tempo. Kerry har en baggrund som holistisk terapeut og arbejder med kraniosakral terapi, og da Lisa flyttede til Hawthbush Farm, blev deres fælles drøm til virkelighed. De fik adgang til en guldgrube af en eng med vilde blomster, orkideer, urter og medicinske planter, og under den fandt de en vandkilde, der viste sig at indeholde sølv, som har helende og antibakterielle egenskaber.

Ud af sølvkilden og blomsterne og urterne fra engen blev de forfriskende ansigtsmists født. Silver Rich Facial Mist sørger for masser af fugt, mens den nylancerede Digital Detox Mist med bl.a. pebermynte og ginseng genopbygger udsat og stresset hud. Begge produkter lægger sig som et let og velduftende slør på huden og kan bruges som toner eller som opkvikker i løbet af dagen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed