strømpebukser

Foto: Jeremy Moeller/Getty Images

Danmarksmesterskaberne i strømpebukse-indsamling er skudt i gang – og du kan være med

I hele juni afholder det danske strømpebuksemærke Dear Denier Danmarksmesterskaberne i strømpebukseindsamling, og du kan være med. Projektet skal være med til at give nyt liv til gamle strømpebukser.

Hvor mange par strømpebukser smider du ud om året?

Sikkert rigtig mange.

For det er sjældent, at et par nye og flotte strømpebukser holder til meget mere end et par ganges brug, hvorefter de ryger på hovedet i skraldespanden. Der bliver i hvert fald produceret mere end to mia. strømpebukser på verdensplan om året, der efter brug bliver kasseret og sendt til forbrænding.

LÆS OGSÅ: De her 6 ting er alt, du behøver i din garderobe

Derfor har det danske strømpebuksemærke Dear Denier lavet et nyt genanvendelsesinitiativ under navnet "Danmarksmesterskaberne i strømpebukseindsamling".

Her kan man i hold af tre-fem personer dyste om at indsamle flest muligt brugte strømpebukser i hele juni måned. Mærket er underordnet – det vigste er, at de er slidste eller i stykker og lavet af enten nylon eller elastan.

Vinderne bliver så det hold, der tilsammen har indsamlet flest strømpebukser opgjort i vægt.

Der er fine præmier på højkant til første-, anden- og tredjepladsen bl.a. et gavekort på 5.000 kr. til en valgfri restaurant samt et års forbrug af strømpebukser.

Man skal melde sig konkurrencen på Dear Deniers hjemmeside her senest den 21. juni, og de indsamlede strømpebukser skal sendes til Dear Deniers studio på Frederiksberg, i København, senest den 8. juli.

Vinderen udnævnes den 12. juli.

Strømpebukser er som engangsplastik

Initiativet udspringer af, at Dear Denier i 2020 indførte et genanvendelsesinitiativ, hvor de løbende modtager kasserede strømpebukser fra retailpartnere og privatkunder. Men de har brug for endnu flere strømpebukser til laboratorietests for at komme tættere på en løsning med ny teknologi, som tillader genanvendelse af gamle strømpebukser.

Strømpebukser fremstilles ved hjælp af petroleum, kemikalier, vand og energi, og når de smides ud, opløses de til mikroplast, som forurener grundvandet og verdenshavene.

”Nylonstrømper er i udgangspunktet at sidestille med engangsplastikprodukter. Rigtig mange forbrugere køber dem i supermarkeder eller hos de billigere tøjproducenter, hvor holdbarhed og kvalitet ikke nødvendigvis er i højsæde. Så bliver de brugt en enkelt eller to gange, går i stykker og havner i skraldespanden,” siger Katrine Drost Lewinsky, der er stifter af Dear Denier.

Dear Denier har flere bæredygtige initiativer i deres værdikæde, bl.a. producerer de deres strømpebukser i genanvendte materialer.

Om Danmarksmesterskaberne i strømpebukseindsamling

  1. Saml dit hold på tre-fem personer.
  2. Tilmeld jer via formularen her.
  3. Saml så mange strømpebukser sammen, som I kan!
  4. Bestil jeres shipping label.
  5. Send de indsamlede strømpebukser til Dear Deniers studio på adressen: Peter Bangs Vej 53, st. 4, 2000 Frederiksberg, Danmarl.

Du kan læse meget mere om Danmarksmesterskabet i strømpebukseindsamling samt tilmelde dig lige her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bæredygtighed og Konkurrence