Ellen Hillingsø alder

Foto: Franne Voigt Hvorfor må vi ikke have alder?! Sådan lyder opråbet fra Ellen Hillingsø.

Ellen Hillingsø mener, at der er én type stress, som kun rammer kvinder – nu siger hun fra…

”Vi skal virkelig vågne op,” lyder budskabet fra skuespiller Ellen Hillingsø i ALT for damerne. Hun oplever, at kvinder – særligt inden for hendes fag – møder kritik for noget af det mest naturlige: At vores udseende forandrer sig med alderen.

Ellen Hillingsø mener, at der helt generelt er en type stress, som kun rammer kvinder. Og det er især udtalt i hendes eget fag som skuespiller.

Det fortæller den populære skuespiller i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

”Mange kvinder må ikke have alder, hvorfor må de ikke det? Hvem definerer det? Jeg tænker også meget på det i forbindelse med kvinderoller i mit fag. Hvem får roller? Hvordan ser de ud? Hvad er deres alder? Hvorfor må mænd have rynker i panden? Hvorfor må kvinder ikke? Hvad er det, vi viser med det? Vi skal virkelig være vågne,” lyder det fra Ellen Hillingsø.

Som et eksempel nævner hun Nicole Kidman, der sidste år spillede overfor for den syv år ældre Hugh Grant i HBO-serien ”The Undoing”. Her kritiserede flere anmeldere i hårde vendinger den på det tidspunkt 53-årige amerikanske skuespiller, fordi de mente, at hendes ansigt var ”stivnet”.

”Lad være med at kritisere Nicole Kidman for, hvordan hun ser ud. Hun er et symptom på et kvindebillede. Det er ikke hende, der er noget galt med. Hugh Grant har ikke fået fugtighedscreme på, siden han var nul år. Jeg er en kvinde over 50, som har en karriere. Det er sjældent i mit fag. Jeg er endda en kvinde med rynker,” understreger Ellen Hillingsø i interviewet med ALT for damerne.

På trods af, at der ifølge Ellen Hillingsø er mere plads til mandlige skuespillere med rynker end kvindelige, så elsker hun selv at blive ældre.

”Jeg bliver 55, og det kan jeg anbefale, man skal ikke være bange for det. Der sker så meget fedt. Jeg havde slet ikke set det komme, hvor glad man bliver for den gave, det er at være i live,” siger hun til ugebladet.

Rynker eller ej, Ellen Hillingsø har i den grad en karriere. Næste år skal hun fortsat indtale lydbøger, lave en stor tv-serie, og så skal hun spille rollen som skuespiller og forfatter Johanne Luise Heiberg i ”Fra regnormenes liv” på Folketeatret sammen med Preben Kristensen og Ole Lemmeke, som skal spille henholdsvis Johan Ludvig Heiberg og H.C. Andersen.

”Jeg synes, at jeg har skabt mig et arbejdsliv, der udvikler mig, fryder mig og bringer mig interessante steder hen. Så jeg er et taknemmeligt sted,” fortæller Ellen Hillingsø.

Læs hele interviewet med Ellen Hillingsø i denne uges ALT for damerne, hvor hun også ser tilbage på årets store oplevelser efter nedlukningerne, på de bedste bøger, hun har læst – og om at vi skal passe på unge stressede kvinder, der lige er blevet mødre.

Ugens ALT for damerne er på gaden torsdag 17. november

Ellen Hillingsø, 54 år

  • Skuespiller kendt for en lang række af film, teaterforestillinger og tv-serier, som ”Rita”, ”Advokaten” og ”Broen”.
  • Fra februar 2022 er hun aktuel i ”Fra regnormenes liv” på Folketeatret.
  • Privat er hun gift med Christoffer Castenskiold, som hun har to store teenagere med.

Følg hende på Instagram på @ellenhillingsoe.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Serier, Ellen Hillingsø og Skønhed