Villanelle Killing Eve
Foto: Killing Eve / HBO Vi er altså lidt misundelige på den charmerende lejemorders garderobe.

Sådan får du stilen fra dine favorit-serier

Det er søndag. Du føler dig blå. Tømmermænd, måske? Du gemmer dig i sofaen og lukker verden ude. Det er bare jer to. Dig og din yndlingsserie, der lover dig timevis af underholdning, og tanken strejfer dig: Kan jeg ikke bare forsvinde ind i den? Selvfølgelig kan du det. For med det helt rigtige antræk føles det nærmest, som om du var der selv: i 80’erne, i fantasyland eller på en tophemmelig mission. Vi guider dig til stilen.

killing eve villanelle paris france
Villanelle i kjole fra Molly Goddard i nærkontakt med Konstantin, der spilles af danske Kim Bodnia

Villanelle / Killing Eve / HBO

Er du forgabt i din ærkefjende og konkurrent? Opfører du dig som en vanvittig, når du er forelsket? Har du altid drømt om et liv som tophemmelig spion (læs: lejemorder)? Skifter din påklædning lige så ofte som vejret? Er et eller flere af dine favoritmærker Dries Van Noten, Chloé, Alexander McQueen, Burberry, Molly Goddard eller Miu Miu?

LÆS OGSÅ: 14 gange Margrethe har bevist, at hun er den ultimative modeblogger-dronning

Killing Eve
Gone shopping. Villanelle er klædt på til rollen som hemmelig spion

Hvis du kan svare ja til ovenstående, har du 100 procent match med den charmende lejemorder Villanelle fra Killing Eve, der overrasker og forarger afsnit efter afsnit, ikke blot med sit pudseløjerlige væsen, men også med sin brogede designergarderobe.

Killing Eve
Blod på hænderne? Moi? Jodie Comer i rollen som Villanelle

Hvem der blot havde hovedrollen i en HBO-serie og en kostumier med uovertruffen smag, så ville enhver arbejdsdag være en leg og tøjkriser fortid.

SCHOTT jakke

Bomberjakke. SCHOTT, 1.800 kr. 

Custommade kjole

Lyserød kjole, CUSTOMMADE, 2.000 kr.

DR-MARTENS

Støvler med snører, DR MARTENS hos Zalando, 1.395

POSE
Hænger du også lidt med næbbet? Gør som Angel, spillet af Indya Moore, og klæd dig i pink

Pose / HBO og Netflix

And the category is: Pose! Skaberen bag megasuccessen Glee, Ryan Murphy, har gjort det igen. For med Pose er Murphy tilbage med et mesterværk, der tager afsæt i 80’ernes LGBTQ+-miljø i New York, hvor ballroom-kulturen og voguing agerede samlingspunkt og frirum sideløbende med, at hiv-udbruddet var på sit højeste.

POSE
The winner is ... Miss Angel Evangelista!

De viljestærke og inspirerende transkønnede ­hovedkarakterer Blanca, Angel og Elektra giver overdimensionerede skulderpartier, farvede træningstights og funklende similisten en forfriskende renæssance.

POSE
Hvor kan man søge om optagelse i House of Evangelista? Vi vil gerne skrives op!

80’erne er langt fra passé, så gå på rov i din mors, søsters eller venindes ungdomsgarderobe, sæt Whitney Houstons I Wanna Dance with Somebody på ghettoblasteren, og vogue det bedste, du har lært. Live, work, pose!

VOW London solbriller

Pink glittersolbriller, VOW LONDON, 740 kr. 

H&M-CONSCIOUS top

Sort velourtop, H&M CONSCIOUS, 800 kr.

LANSTON leggins

Leggins, LANSTON SPORT hos MyTheresa, 855 kr.

Divorce

Frances Dufresne / Divorce / HBO

Ved afslutningen på et årelangt ægteskab kastes vi ind i Frances Dufresnes (spillet af den altid stilfulde Sarah Jessica ­Parker) tumultariske liv, hvor der skal gøres plads til både børn, venner og et forlist parforhold i ligningen.

Divorce
Frances har lidt af hvert i rygsækken

Som med enhver anden krise, kan man altid prøve at klæde sig ud af den. Og det er akkurat, hvad Frances gør. Hun får os i hvert fald til at sende længselsfulde blikke efter sin fikse, sofistikerede stil, der med lidt god vilje tager os tilbage til Sex and the Citys Carrie Bradshaw i en ældre og mere raffineret udgave.

LÆS OGSÅ: Trends fra en svunden tid

Divorce
Altid smart i en fart

Hvis det ikke er grund nok til at give Divorce en chance søndag eftermiddag, efter du er blevet brændt af, ved vi snart ikke.

gestuz frakke

Lang camel uldfrakke, GESTUZ, 3.000 kr. 

zadig & voltaire skjorte

Hvid skjorte, ZADIG & VOLTAIRE, 2.350 kr.

Mosmosh nederdel

Ternet nederdel, MOS MOSH hos Stylepit, 1.000 kr.

Game of Thrones Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen / Game of Thrones / HBO

Hvad tager du på, hvis du drømmer om at overtage verdensherredømmet og ubesværet styre både hære og frygtindgydende drager? Billedgoogle Daenerys Targaryen, eller Khaleesi om du vil, og du har svaret.

Game of Thrones Daenerys Targaryen
Indtag tronen eller kontorstomed stil som Emilia Clarke i rollen som Khaleesi

Den ubarmhjertigt smukke Khaleesi har gennem otte sæsoner og 70 timers (!) binge-watching forført og inspireret Game of Thrones-tilhængere verden over, når hun iført overdådige gevandter fra feminine, hvide metervarer til karakterfaste læderkreationer har kæmpet om tronen.

Game of Thrones Daenerys Targaryen
Khaleesi er garant for en dragende garderobe

Inspirationen er drager, krige og White Walkers, og uanset om du skal erobre verden eller blot i Netto efter mere toiletpapir, har en fræk lædersag og en ordentlig omgang pels (fake, naturligvis) aldrig skadet nogen. Før du får set dig om, er det måske dig, der svinger pisken og dresserer drager?

H&M-CONSCIOUS hårspænde

Slangeformet hårspænde, H&M CONSCIOUS, 150 kr.

OH!-BY-KOPENHAGEN-FUR handsker

Sorte skindhandsker med pels, OH! BY KOPENHAGEN FUR, 1.400 kr.

attico læderbukser

Slangemønstrede læderbukser, ATTICO hos Net-a-porter, 10.810 kr.

Stranger Things
Tre på stribe

Stranger Things / Netflix

Efter flere sæsoner med Stranger Things er vores lyst til at hoppe i tidsmaskinen og drage tilbage til de spæde 80’ere i Indiana ikke blevet mindre.

LÆS OGSÅ: 80'ernes favoritshorts er tilbage

Stranger Things
80’erne har ringet. De vil have deres føntørrer tilbage. Og den der hårgelé med ekstra hold, som Nancy, spillet af Natalia Dyer

Hvad end det er i den virkelige verden eller på den anden side i det frygtindgydende og monsterbefængte The Upside Down, forstår vennerne Mike, Lucas, Dustin, Will og Eleven at slå stilen an med ­pangfarver, grim-pæne mønstre og de perfekt forvaskede og højtaljede Levi’s-jeans.

Stranger Things
Hop i de højtaljede, og spænd sikkerheds-selerne. Millie Bobby Brown som Eleven

Monsterjagten er sat ind – så iklæd dig stilsikkert 80’er-looket, og smæk soundtracket i ørebøfferne, når du ivrigt svinger støvsugeren og jagter ugegamle ­nullermænd under sengen. Vi lover, at det vil føles, som om du selv er på rollelisten til den nye sæson.

Arket bælte

Bælte, ARKET, 190 kr.

ENVII shorts

Denimshorts, ENVII, 400 kr.

gule CONVERSE

Gule Chuck Taylor All Star, CONVERSE hos Zalando, 760 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Tøj, Serier og Guide