Mariah Carey Halloween 2009
Foto: Getty Images Hvem elsker ikke Mariah Carey? Her er hun udfordrende udklædt som engel.

Kendtes Halloween-kostumer

Her er Halloween-kostumerne, der vil gøre dig til festens midtpunkt

Halloween er en af de største højtider i USA. Ikke mindst i Hollywood, hvor stjernerne klæder sig ekstravagant ud. Her er vores favoritter.

Når kalenderen siger oktober, er det tid til den årlige fejring af Halloween. Højtiden er ikke bare uhyggelig og de dødes fest, men også den eneste dag på året, hvor man kan iklæde sig sit alter ego og være lige den, man vil.

LÆS OGSÅ: 14 Halloween-kostumer, du kan lave i sidste øjeblik

Her til lands har vi efterhånden taget den amerikanske Halloween tradition til os med alt, hvad det indebærer af græskar og udklædningsfester. Men det kan være svært at finde på originale kostumer, så derfor har vi udvalgt Hollywood stjernernes mest originale Halloween kostumer fra de sidste år, som du kan tyvstjæle.

Gør som stjernerne og glem den lange heksenæse, spøgelseskostumerne og troldemaskerne og skru op for humoren. Men hvem gør det bedst? Vi har fundet VORES favoritter igennem de sidste 10 år, som både tæller modeller, designere og sangerinder.

Find inspiration til årets kostume lige her: 

Marc Jacobs og kæresten Char Defrancesco må antages at have fået lidt hjælp til deres Halloween-kostume De var perfekt udklædte som bodybuildere, og gjorde de ellers lidt udskældte oppustelige dragter smarte. Et kostume til dig, der ikke er så kreativ.

Rapperen Iggy Azalea kom ikke blot i et totalt gennemført Cruella De Vil fra '101 dalmatiner' kostume, hun havde tilmed en dalmatiner med sig som tilbehør.

Hvis der er nogen, der ved, hvordan man mestrer disciplinen bedårende halloween-kostumer, så er det Neil Patrick Harris og David Burtka, som sammen med deres børn, Harper og Gideon, hvert eneste år brillerer med de sejeste kostumer. Det er rendyrket cuteness overload og fuldstændigt overlegent. Her som Marilyn Monroe, Groucho, Chaplin og James Dean.

Han er kongen af mode, en levende legende og har et så signaturfyldt look, at man næsten kun kan fejle ved et forsøg på at efterligne. Men det var ikke tilfældet, da Kendall Jenner tog udfordringen op og udklædte sig som selveste Karl Lagerfeld. Looket var gjort feminint med netstrømper og en glitrende dragt, men de velpolerede støvler, Choupette (Karl Lagerfelds kat) og den grå hestehale var holdt intakt. Wauw.

Beyoncé og datteren Blue Ivy var en tur i arkiverne og klædte sig ud som duoen med ikonstatus, Salt-N-Pepa. Jep! Dem, der står bag megahittet ”Push It!”

Dronningen af halloween, Heidi Klum, som sig selv i flertal. Intet mindre.

Kate Moss og hendes eksmand, Jamie Hicnhe fra bandet The Kills, var gennemførte i deres "The Adams Family"-kostume, da de drog mod fest for at fejre årstiden.

Gigi Hadid er blandt vores favoritmodeller. Hende søde smil og flotte figur gør os bløde i knæene, og da hun trak i Sandy-uniformen fra Grease-filmen var det til et rent 12-tal. Måske heller ikke så svært, når man har modelstænger og stramme mavemuskler.

Hun har fået os til at løfte øjenbrynene i forskrækkelse op til flere gange igennem sin karriere, men da Lady Gaga troppede op i dette kød-kostume ved MTV-Awards var det direkte væmmeligt. Anledningen var ikke Halloween, men hvis du har mod på at klæde dig i kød, så er det nemt og oplagt til en tur på grillen bagefter.

Victoria's Secret-englen Lily Aldrigde slog sig løs på den uhyggelige aften i 2016, som "Breakfast at Tiffany’s"-skuespilleren, Holly Golightly.

Rihanna er som altid gennemført fra top til tå i et cool zombiekostume med mere swagger, end de fleste levende mennesker er i besiddelse af.

Kylie Jenner tog i 2016 et dristigt valg, da hun udklædte sig som Christina Aguilera. Et valg, der heldigvis faldt i god jord, og siden er blevet kommenteret – og elsket af Christina selv.

Hun lader sjældent noget være til overs til fantasien, og han er mere tilbagetrukket. Vi snakker selvfølgelig om Kim Kardashian og Kayne West. Deres tag på Catwoman og Batman er en sjov løsning på den opmærksomhedskrævende kvinde, og den mere tilbageholdende mand, der gerne vil være med, men tildækket. Latex, guld og silke var selvfølgelig inkluderet. Dyrt skal det være.

Katy Perry er nok en af de bedste, du kan google, hvis du vil have idéer til et originalt Halloween-kostume. Her er popmusikeren udklædt som præsidentkandidaten Hillary Clinton.

Den 23-årige danske topmodel Josephine Skriver har et problem. Hun kan ikke være grim, og selv som zombie er hun noget af det smukkeste vi har set.

Hvem elsker ikke Mariah Carey? Her er hun udfordrende udklædt som engel.

Du kan måske huske ham fra High School Musical-filmene, eller er du mere til Twilight? Ligegyldigt hvilken af filmserierne, der var din favorit, gjorde Taylor Lautner det godt som OL-gymnast.

Hvem skal du ligne til Halloween?

Bonus: Vi giver dig her inspiration til, hvordan du selv kan skabe tre festlige makeup-looks til Halloween.

  1. Skab et dristigt Catwoman look med en god foundation som base efterfulgt af sort eyeliner til at tegne maskens konturer op med. Fyld masken ud med en øjenskygge eller ansigtsmaling.
  2. Lad dig inspirere af ikonet Marilyn Monroe og sæt fokus på øjnene med både øjenskygge og eyeliner, og naturligvis læberne, der skal være i en forførende rød nuance.
  3. Elsker du farver, kan du lade dig inspirere af regnbuen. Markér kindben og øjne med en flot farve og vov dig ud i en lilla læbestift. Så er du mere smuk end uhyggelig, men stadig fantastisk udklædt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween og Udklædning