Juliane Halskov
SPONSORERET indhold

”Måske er det opskriften på et godt outfit?”

Juliane Halskov, 22, International Sales Manager hos Saks Potts, klæder sig helst i vintage, sin lillesøsters hjemmesyede tøj og sin mors aflagte bukser, som hun gik i, da hun var på Julianes alder. Hvis du skal i en god genbrugsbutik, skal du til Split i Kroatien, lyder det.

Af: Marie Lodberg Foto: milia Staugaard / FERN.photo
19. jan. 2022 | Mode | Eurowoman

Hvis bare der var en opskrift på god, personlig stil, og den der ubesværede elegante måde at sætte tøjet sammen på. Det er der, og den kommer her. Eurowoman har interviewet tre kvinder, som giver deres bedste garderobe-hacks. Juliane Halskov er én af dem, og hende kan du møde her.

“Mit go to-outfit er en oversize skjorte og et par løse bukser. Jeg stjæler ofte min kærestes eller fars skjorter, fordi silhuetten er bedre. De er store på den rigtige, ægte måde. En herreskjorte er noget, du lige smider på, men det er alligevel den, der tager det meste af opmærksomheden. Måske er det opskriften på et godt outfit? At det handler om praktik og komfort frem for, hvad der er smart?”

LÆS OGSÅ: Gun-Britt: ”Jeg er også blevet skældt meget ud”

“Jeg prøver ikke at definere min stil, men går efter, hvad jeg føler mig godt tilpas i. Min stil ændrer sig hele tiden, heldigvis. Jeg kan godt finde på at købe noget, fordi jeg gerne vil være ‘den type’, selv om det slet ikke passer til mig. Jeg er lige blevet konfronteret med det, for jeg er flyttet sammen med min kæreste, og nu skal vi deles om klædeskabet,. Jeg fyldte fire IKEA-sække med tøj, som jeg ikke havde haft på det sidste år, samlede mine veninder og solgte hvert stykke tøj for 10 kroner. Nu går mine veninder rundt i det tøj, der ikke fik liv hos mig.”

“Da jeg var 12-13 år, sagde jeg til min mor: “Fra nu af er jeg pop!” Det var en beslutning, jeg traf med min veninde inde på mit værelse. Der var nogle piger i skolen, der var seje og ældre og så ud på en bestemt måde, og sådan ville jeg også se ud. De gik i lyserøde Royal-joggingbukser, og selv om jeg fik dem i den mindste størrelse, sejlede jeg i dem. Så havde jeg en Adidas-tracksuit-sweatshirt med lynlås i pink. Indenunder en leopard-T-shirt og et par nussede Kawasaki-sko. Perioden varede maks. et par måneder. Gudskelov.”

“Jeg har en lillesøster på 15 og en lillesøster på 17, og de giver hinanden og deres veninder plads til, at de kan klæde sig, som de har lyst til. Min søster på 15 syr alt sit tøj selv. Hun er så sej. Det eneste jeg ønsker mig i fødselsdagsgave, er tøj, hun syr til mig. Sådan var det ikke, da jeg var i deres alder. Der skulle vi ligne hinanden. Da jeg gik i gymnasiet, var der en uniform. En grå sweatshirt, et par stramme sorte jeans, bikerstøvler med nitter fra Ash og en sort Balenciaga-taske. Jeg var så smart. Men når jeg ser billeder af mig selv fra dengang, var det jo så kedeligt.”

LÆS OGSÅ: "God stil for mig er, hvad man som individ har det bedst i"

“Jeg har kun tøjkrise, når jeg tænker for meget over mit outfit. Jeg tror, du skal lytte til din intuition. For når jeg har været 17 outfits igennem, ender jeg alligevel altid med at følge min første indskydelse.”

“Jeg går stort set kun i genbrugsbutikker, men føler, at alle de gode ting i Københavns vintagebutikker allerede er væk. Den bedste genbrug, jeg nogensinde har været i, var i Split i Kroatien. Jeg var med mine to søstre, og vi gik amok og fandt de fedeste ting. Genbrug er godt, for du kan være sikker på, at det, du finder, er unikt. Men det kræver også tålmodighed. 90 procent af tøjet har en mærkelig form, men du kan være heldig! Sidst jeg var i Paris, fandt jeg et par Dolce & Gabbana-fløjlsbukser til 20 euro.”

“Mine yndlingsbukser er et par, min mor syede til sig selv, da hun var i 20’erne. Det er et par brune suit-agtige bukser, som jeg fandt i et skab derhjemme sammen med min mormors gamle pelsfrakker. Jeg kan godt lide, at det er noget, hun har gået i, da hun var ung, og som stadig holder.”

Anbefalet til dig