Kropspleje Eurowoman Tips
SPONSORERET indhold

"Kroppen er afgørende for, om vi har det godt, og om vi føler os godt tilpas"

Huden er kroppens største organ, og alligevel er den til at overse. Nu skal kroppen have al den opmærksomhed, den fortjener.

Af:: Marie Lodberg Foto: Getty Images
25. apr. 2021 | Mode | Eurowoman

Smøre, smøre, smøre. Rens, serum, creme, øjencreme, solcreme. Peeling, fugtmaske, læbebalsam. Huden i ansigtet er godt dækket ind med berøring og et stort lineup af produkter. Men hvad med kroppen?

"Se kroppen som det store lærred, der kræver og fortjener samme pleje som ansigtet, men ikke altid lige så meget beskyttelse, da kroppen den største del af året er pakket ind i tøj, så produkternes tekstur kan være lettere," siger Laura Bonné, indehaver og udvikler af spaen og hudplejemærket Amazing Space.

LÆS OGSÅ: Stifterne bag Yrolí Skincare: "Vores brugere kan være sikre på, at vores produkter faktisk ER økologiske"

Kropsprodukterne vægter stort i sortimentet, kropsserum, -balsam, -olier, -gelé og -soufflé, for huden på kroppen skal behandles og tages seriøst – og er i øvrigt tykkere end i ansigtet. Derfor kan kroppen have rigtig godt af en omgang eksfoliering. Det fremmer hudens cellefornyelse og holder den i gang. Og så er der de steder på kroppen, som kan have brug for ekstra pleje.

"Talgproduktionen er ofte lav på underben og albuer, hvor huden typisk er tør, og her kan olie på fugtig hud være rigtig godt. Décolleté, overarme, barm og mave kan have godt af et serum under cremen for at forfine og modvirke slap hud," anbefaler Laura Bonné.

Hvis det indre ikke er i balance, viser det sig på huden – og i kroppen. Det ved Sahar Mohajer. Hun er holistisk terapeut og indehaver af Sahar's, hvor hun tilbyder behandlinger og meditationskurser. Sahar er ikke optaget af, hvordan du ser ud, men hvordan du har det. For skønhed kommer i sandhed indefra og er der ro dér, inderst inde, skinner det igennem. Hun finder selv frem til roen gennem kroppen. Hver morgen starter hun med at lave en kropsscanning.

"Det er lige så normalt for mig som at tage tøj på," siger hun.

"Kroppen er afgørende for, om vi har det godt, og om vi føler os godt tilpas. Hovedet styrer, men det er kroppen, der transporterer os rundt. Når jeg laver min kropsscanning, ligger jeg på min seng, tager nogle dybe vejrtrækninger og mærker efter, kropsdel for kropsdel, hvordan kroppen har det. Det giver mig det bedste udgangspunkt for resten af dagen," siger Sahar Mohajer.

Når kroppen skal smøres ind efter badet, så giv hvert område på kroppen din fulde opmærksomhed. Det hedder mindfulness og kan lige så vel foregå på badeværelset som på en yogamåtte.

"På den måde bliver du bevidst om, hvordan kroppen har det. Huden skal ikke bare pjaskes til med creme, som noget der skal overstås. Kig på din krop, masser den, mærk efter. Er den spændt, er den afslappet? Det kan være, du kommer til at tænke: "Gud! Jeg har en krop!""

Det lyder ret urtet. Men det skal prøves.

"Der er ikke noget hokus pokus i det, og det skal ikke intellektualiseres. Det skal bare gøres. Sæt dig ned, træk vejret, og tryk på dine fødder. Det er skønt! Det handler om at give kroppen den opmærksomhed, den fortjener, og lytte efter, hvad den prøver at fortælle dig," siger Sahar Mohajer.

LÆS OGSÅ: Hudterapeutens bedste skønhedstip: Derfor burde alle kvinder spise dette kosttilskud

Vågn op, kære krop

1.jpg

Når kroppen børstes på tør hud, i bevægelser mod hjertet, bliver blodcirkulationen sat i gang og kroppen vækket til live. Og så ind under bruseren allieret med en sæbebar med eksfolierende bambuspudder og Clarins tonic-klassiker, der dufter afsindig godt, og som skal smøres på let fugtig hud og skylles af med et brus iskoldt vand. Godmorgen!

1. Deluxe Dry Body Brush fra TROMBORG, 280 kr.
2. Body Hero Exfoliating Bar fra GLOSSIER, 110 kr.
3. Tonic Body Treatment Oil fra CLARINS, 400 kr.

Som silkelagner

2.jpg

Ønskes: Silkehud.

Løsning: Spray huden efter badet med en kemisk eksfoliering, som lyder mere hardcore, end det er.

Det styrker og balancerer huden og gør den klar til at optage al fugten fra efterfølgende kropsserum og -creme. Biologique Recherche er kendt for deres kultlotion til ansigtet, og de har været kloge nok til også at kreere én til kroppen. Og så er det tid til serum, for det skal din krop da også have, og så creme. Husk at tale pænt til kroppen, mens du smører den ind. Den er grunden til, at du kan bevæge dig, og at hovedet har et sted at balancere.

4. Lotion P50 Corps fra BIOLOGIQUE RECHERCHE, 575 kr.
5. Silky Body Conditioner fra AMAZING SPACE, 285 kr.
6. The Body Cream fra AUGUSTINUS BADER, 1.070 kr.

Søvnigt fodarbejde

3.jpg

Japanerne kalder fødderne for det andet hjerte. Det har tyske Lanserhof taget til sig. Det ambitiøse spasted, der også har egen produktlinje, har udviklet fodpuder med lavendel, turmalin og pebermynte, som bringer ro til natten. Samtidig stimulerer puderne reflekspunkterne under fødderne, som, ligesom ved zoneterapi, kan påvirke organerne i kroppen og skabe balance. Sæt puderne på fødderne, når du har smækket benene op i sengen. Godnat!

7. Sleep Spa 7-dageskur fra LANSERHOF, 300 kr.

Stram type

4.jpg

Kroppen er præcis, som den skal være lige nu. Sagde yogalæreren oppe i hovedet. Men følelsen af at gøre noget godt for huden, så den samler sig om sig selv, kan nu også være rar. De 12 rullehoveder på det, der ligner et torturaggregat, men er netop det modsatte, masserer muskler og får spændinger til at smelte samtidig med, at de booster blodcirkulationen og får hævelser til at falde. Så er det numsens tur til at blive forkælet med en maske. Hvor fjollet. Men hvorfor skal numsen ikke også have det godt?

Afslutningsvis vil hele kroppen gerne have en tur med Sisleys nye gelé-olie-lotion, der føles opstrammende på huden. Brug gerne lidt knofedt, når du smører kroppen ind. Start med at nive blidt, knyt så hænderne, og brug knoerne til at stimulere huden for til sidst at stryge hænderne frem og tilbage, som vred du en karklud kærligt. Det sparker cellerne i gang og optimerer optagelsen af cremen.

8. Skinesis Bodylift fra SARAH CHAPMAN, ca. 270 kr. hos Net-a-porter.com
9. Butt Mask fra MIQURA, 59 kr.
10. Le Sculpteur fra SISLEY, 1.470 kr.

Lækker aura

5.jpg

Parfume kan virke heftig og påtrængende. Et godt alternativ er en mist, som lægger sig som et velduftende slør på huden. En anden løsning er et lille kort, du kan stikke i lommen, og som er komponeret af naturlige aromaer fra bl.a. sandeltræ, citron og tonkabønner og får dig til at svæve en nanodel af et sekund.

Har du det bedst med deodoranter uden aluminium, så stryg hulerne med den grønne stick fra Corpus. Den holder huden tør, også under ulvetime-indkøbstur i Føtex Food. Og et sidste lille råd: Vask tøjet i vaskemiddel med noter af myrra og ylang-ylang, som i øvrigt er bionedbrydeligt og bliver produceret klimaneutralt i Sverige.

11. Not a Hair & Body Mist fra JULIETTE HAS A GUN, 295 kr.
12. L’air Fragrance Card, 3 stk., fra IMPORTANT OBJECTS, 250 kr.
13. Natural Deodorant fra CORPUS, 175 kr.
14. All Colors Laundry Detergent fra STEAMERY STOCKHOLM, 150 kr.

Anbefalet til dig