Hudkyre
SPONSORERET indhold

8 kure, der får din hud i topform

Har du travlt? Vel har du så. Har coronavirussen sat en stopper for dit månedlige besøg hos din kosmetolog? Også det! Så sæt din hud på en af de nye intensive kure, der kan give den fugt og pleje og få den i næsten lige så god form som efter en ansigtsbehandling.

Af:: Marie Lodberg Foto: Getty Images
10. feb. 2021 | Mode | Eurowoman

Den er blevet slæbt igennem gløgg og sauce. Den har hængt ud i kulden og under et mundbind. Og den er ikke blevet renset så ofte, for der var julegaver, der skulle købes, og deadlines, der skulle overstås. Nu er det tid til at vise, at du værdsætter din hud, naturligvis også med et egoistisk og forfængeligt ønske om, at den kommer til at stråle. Med en kur kan du give huden et kærligt chok, så den hurtigt kommer tilbage på sporet. Dels fordi indholdet af kuren er forseglet i ampuller, så ingredienserne bevarer deres fulde styrke og effekt. Dels fordi den daglige repetition optimerer hver en celle.

“Når du er ung, udskiftes hudens celler hver 21. dag. Når du bliver ældre, sker det hver 28-35. dag. Hvis du bruger en intensiv kur, vil du påvirke alle cellerne og få dem til at arbejde og dermed styrke dem, give dem næring og få dem til at yde optimalt,” siger Jane Varto, der har været kosmetolog i 30 år og er CEO i og grundlægger af Beauty Akademiet og pHFormula i Danmark.

LÆS OGSÅ: Årets hudpleje-klassiker går forrest i populær trend

Selv om cellerne som minimum skifter hver 35. dag, giver det mening med en otte dages-kur. “Hvis du vil se et resultat her og nu, et fugtboost, kan du overveje en kur med hyaluronsyre.

Det er et kæmpestort molekyle, som lægger sig på hudens overflade, suger fugt til sig og holder på den. Men fordi molekylet er så stort, kan det ikke trænge ned i hudens overflade. Så hvis du vil helt ned i væv og celler for et optimalt resultat, er det en god idé at bruge en kur i 30 dage.”

Skal kuren sætte gang i en mere langsigtet virkning end blot et fugtboost, kan du med fordel gå efter C-vitamin. “C-vitamin er afgørende for, at huden kan producere mere kollagen (som hjælper huden med at holde sig fyldig, red.) og kan faktisk hjælpe til at speede kollagenprocessen op,” siger Jane Varto.

Det bliver ikke bedre 

Kald den Cartier’en eller Cadillac’en inden for kure. Fire dyre franske damer hjælper dig med at give huden det glatte lag og et ordentlig skud glød. En ampul rækker til en uge og skal bruges på ren hud morgen og aften i en måned. 1. La Cure fra SISLEY, 7.500 kr. for 4 stk.

Lille indsats, stor effekt

De gode ingredienser fra Bioeffects kultserum kommer også i en potent kur, som forfiner huden. Smør tre-fire dråber på huden to gange dagligt. Der er nok til 30 dage i de tre ampuller. 2. 30 Day Treatment fra BIOEFFECT, 1.995 kr. for 3 stk.

Helt klart 

Der er hud, der er helt glat og ensartet i tonen, og så er der hud, som ligesom kaster skygger på kinderne og panden. Derfor har Kiehl’s udviklet kuren med C-vitamin, som hjælper hudens celler med at forny sig, så den bliver klarere. 14 ampuller rækker til 14 dage. 3. Clearly Corrective Accelerated Clarity Renewing Ampoules fra KIEHL’S, 710 kr. for 14 stk.

Fugt, og det er nu!

Radiatorer, mundbind og blæst har suget fugten ud af kinderne. Der skal ikke mere end otte dage til at få den tilbage, ifølge Biotherm. Ryst ampullen let, inden du smører indholdet på ren hud. 4. Life Plankton H. A. Ampoules fra BIOTHERM, 440 kr. for 8 stk.

LÆS OGSÅ: Hudeksperten: "Du må aldrig skrubbe løs med korn på hudens overflade"

Doktoren beordrer

Udnyt timerne på puden om natten, hvor huden regenererer sig selv. Gør som lægen, Dr. Barbara Sturm, siger, og styrk huden, så den fremstår mere fyldig og kan stå imod stress og forurening, når du skal ud i verden igen om morgenen. Der er nok til to-tre påføringer i en ampul. 5. Night Ampoules fra DR. BARBARA STURM, 1.144 kr. for 7 stk.

Helt naturligt

Er din hud den sarte type og har tendens til at rødme, kan den have godt af en 28 dages kur med lægeplanterne hjulkrone og egebark, der gemmer sig i ampullerne, som du skal bruge morgen og aften. I uge fire skal du trappe ned og kun bruge en ampul om aftenen. 6. Sensitive Care Conditioner fra DR. HAUSCHKA, 640 kr. for 50 stk.

Fuld power

Glød? Tjek. Mindre pigmentering? Tjek. Mere fugt? Tjek. Det er, hvad de 15 ampuller med anti-inflammatorisk effekt er sat i verden for. Du skal bare sørge for at bruge dem på ren hud morgen og aften. 7. Illuminating Ampoules fra ROYAL FERN, 1.200 kr. for 15 stk.

Én gang om ugen 

Der skal eksfolieres en gang om ugen i 10 uger. Du får en klar hud umiddelbart efter hver eksfoliering, og på den lange bane vil det sparke cellerne i gang og give mere glat hud. 8. Rapid Reveal Peel fra DERMALOGICA, 695 kr. for 10 stk.

hud med tal.jpg

Anbefalet til dig