Lise Rønne billedbehandling

Foto: Caroline Abildtrup Bagger "DET er en lille revolution, synes jeg,” skriver Lise Rønne.

Lise Rønne jubler over dette foto – kan du se hvorfor?

Et nyt tiltag, som ALT for damerne søsatte sidste år, har nu fået tv-vært Lise Rønne til tasterne: Hun har nemlig oplevet det på tætteste hold.

Kig godt på billedet i toppen af denne artikel. Kan du se noget særligt ved det?

Tv-vært Lise Rønne er på forsiden af den nyeste udgave af ALT for damerne, som hun har givet et stort interview til, og i den forbindelse skulle der tages billeder.

Men noget var anderledes ved den oplevelse, skriver Lise Rønne nu på sin Instagram.

For siden oktober 2020 har ALT for damerne - som det første kvindeblad herhjemme - nemlig besluttet at stoppe med at udglatte rynker eller ændre på kroppes former via billedbehandling, også kendt som retouchering.

Og det har fået den 42-årige tv-vært til tasterne.

”Jeg er i ALT i denne her uge og helt ærligt, jeg er jo fin på det her billede!,” skriver Lise Rønne under netop overstående billede, hvor hun forklarer, at hun har fået lagt makeup af en dygtig makeupartist, og at to fotografer har taget billederne af hende i en smuk belysning.

Derefter fortsætter hun sit budskab til sine følgere på Instagram:

”MEN må jeg alligevel lige sige: ALT har indført en politik om ikke at billedbehandle det mindste på portrætter som dem her. DET er en lille revolution, synes jeg,” lyder det fra Lise Rønne.

Hun fortæller, at det faktisk var lettere grænseoverskridende for hende at få taget billeder på denne måde, men hun hylder også ugebladet for at bidrage til et mere realistisk skønhedsideal.

”Bare det, at jeg helt ærligt syntes, det var en smule grænseoverskridende, bekræfter, hvor vigtigt det er, at damebladene løfter et ansvar i forhold til at komme tættere på at vise, hvordan vi ser ud. Der er stadig et stykke vej, og jeg minder om, at sådan her ser jeg simpelthen ikke ud i virkeligheden. Men ALT er på flere fronter rykket ind på en vigtig, aktivistisk linje - også redaktionelt - som gør, at jeg med glæde takkede ja til at være med i deres blad,” understreger Lise Rønne og sætter et hjerte efter sine ord.

Kendte kvinder bakker op

Under Lise Rønnes opslag skriver flere kendte kvinder, som også bakker op om bladets indførsel af en politik for billedbehandling.

”Den lille revolution hos ALT for damerne havde jeg ikke hørt. Hurra for den,” skriver retsreporter på DR, Trine Maria Ilsøe, i en kommentar under opslaget og tilføjer også en hjerte-emoji.

Til hendes kommentar svarer tv-vært Tina Müller, blandt andet kendt fra DR1s Hammerslag: ”Enig. Det havde jeg heller ikke. Men sikke et kæmpe skridt i den rigtige retning.”

Forfatter Leonora Christina Skov har også en længere kommentar til opslaget, hvor hun deler en personlig oplevelse.

”Jeg sad med de samme tanker, da jeg så mig selv ikke-billedbehandlet i bladet for nyligt. Og så mindede jeg mig selv om den usikkerhed, der ofte ramte mig, når jeg så retoucherede billeder af mig selv i netop damebladene. Fx fjernede de konsekvent et langt ar, jeg har i panden. Jeg var egentlig glad for det ar, som jeg har haft, siden jeg var lille, men da jeg igen og igen så det fjernet, begyndte jeg at spørge mig selv, om det i virkeligheden var utroligt grimt,” skriver bestseller-forfatteren og fortsætter:

”Det samme gjaldt mine tofarvede øjne – jeg har et blåt og et halvt brunt og halvt blåt – og linjerne ved øjnene, som jeg har haft, siden jeg var i midt 20’erne. Selv dengang blev de retoucheret. Det er ret gakket at tænke på, at jeg reelt sad som 25-årig og spurgte mig selv, om jeg mon så gammel ud på førbillederne, siden efterbillederne var ændret så meget. Så ja, for alles skyld er det godt, at der er en lille revolution i gang,” skriver hun og slutter også med et hjerte.

Læs mere om ALT for damerne nye politik for billedbehandling her

Se Lise Rønnes opslag her:

Se her forsiden med Lise Rønne fra ALT for damerne i uge 49:

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview, Sociale medier, Skønhed og #søstersind