Liv Winther
SPONSORERET indhold

Liv Winther: Sådan beskytter du dit hår i poolen

Liv Winther, 41, er tidligere makeupartist og skønhedsredaktør på magasinet Cover og stifter af det nye beautysite Washyourface.com, der portrætterer cool unge piger og deres beautyprodukter. Hun skal nyde en sommer på barsel i sommerhuset i Vejby og en sensommertur til Comosøen i Italien.

Af: Bea Fagerholt Foto: Thomas Skou / Blink
20. jun. 2017 | Mode | Eurowoman

1. Solcreme

Solcreme er uundværligt om sommeren, og i takt med, at jeg er blevet ældre, er det noget, jeg går meget op i. Jeg er glad for Matas Solspray SPF 30, som jeg aldrig bliver rød af. I ansigtet bruger jeg Anthelios Ultra Light SPF 50 fra La Roche-Posay. Den blender godt sammen med min foundation, og den beskytter vildt godt.

Matas Solspray SPF 30, Matas, 100 kr. Anthelios Ultra Light SPF 50, La Roche Posay hos Med24.dk (sponsoreret), 149 kr.

2. Negle

Jeg elsker blege lyserøde neglelakker. Den smukkeste og mest usynlige nuance er Gel Couture i farven Fairy Tailor fra Essie eller Nail Envy Nail Strengthener i farven Bubble Bath fra O.P.I. De gør neglene lyse, uden det bliver unaturligt. Husk deres respektive overlakker, som er nøglen til den lange holdbarhed.

Gel Couture i farven Fairy Tailor, Essie, 110 kr. eller Nail Envy Nail Strengthener i farven Bubble Bath, O.P.I, 190 kr.

3. Selvbruner

Selvbruner er en fast del af min sommer. Jeg ligger ikke og solbader mere end 20 minutter i direkte sol om dagen. Derfor har jeg behov for lidt ekstra hjælp til sommergløden. 1-2 gange om ugen bruger jeg en bodylotion med selvbruneren Fabulous Self Tanning Gradual Lotion fra Vita Liberata. Den gør min naturlige glød lidt dybere, så jeg føler mig mere fri i shorts og korte kjoler.

Fabulous Self Tanning Gradual Lotion, Vita Liberata hos Nicehair.dk (sponsoreret), 165 kr.

LÆS OGSÅ: Bea Fagerholt: “Det er som at give huden en lille ansigtsbehandling, og den er hver en krone værd”

4. Serum

Det bedste sommerserum er Oxygen Plasma Potion fra Ling. Det er godt til kombineret hud, der kan blive fedtet om sommeren. Det er mildt og virker antibakterielt samtidig med, at det har en positiv effekt på pigmentpletter.

Oxygen Plasma Potion, Ling, 799 kr.

5. Dufte

Jeg er til varme krydrede dufte året rundt. Denne sommer skal jeg i gang med min Gypsy Water fra Byredo igen. Den dufter både rent og beskidt. Som en herre- og dameduft, der er blandet sammen. Dog vil jeg ikke bruge parfume, men i stedet gå efter duften i bodylotion og hårparfume. Det giver den mildeste duft, som er forbeholdt mig og dem, der kommer helt tæt på.

Gypsy Water Body Lotion, Byredo, 350 kr. Gypsy Water Hair Perfume, Byredo, 350 kr.

6. Solhat

Solen er hudens værste fjende, når det kommer til ældning, men solfiltre er heller ikke ubetinget godt for kroppen. Så jeg finder skygge, når jeg kan, og denne sommer skal jeg investere i sommerens fineste solhat.

Solhat, Eugenia Kim hos Net-a-porter, ca. 3.400 kr.

LÆS OGSÅ: Hollænder i Milano: Her får du den bedste is

7. Refill

Sommer er lig med en masse skønhedsprodukter, som jeg skal slæbe rundt på, når jeg skal i sommerhus, ud at rejse eller bare ned til stranden. Japanske Muji laver de bedste mini-plastikbeholdere, som jeg kan hælde min produkter over i.

Re-fill Bottles, Muji, fra 20 kr.

8. Beskyt håret

Jeg har, siden jeg var teenager, gjort en dyd ud af at gøre alle de forbudte ting ved mit hår om sommeren. Jo mere strandagtigt, jo bedre. Jeg har brugt citron, lysningsspray og saltvand til at blege spidserne. Men jeg har altid været skrækslagen for poolvand og grønt hår. Mit bedste tip, hvis du skal i poolen, er at gøre dit hår vådt med kildevand eller postevand, inden du hopper i. Når dit hår er gennemvædet, suger det ikke så meget klor, og du undgår, at det bliver grønt.

9. Hudpleje

Jeg elsker, at Studio Face And Body Foundation fra MAC kan skrues ned til et næsten usynligt lag foundation i ansigtet og også kan bruges til lynhurtigt at blande i en bodylotion og smøre på benene. Den økologiske bodylotion med shimmer, Skin Tight Body Lotion i nuancen medium fra Prtty Peaushun giver den smukkeste glød til arme og ben. Hvis du mikser lidt bodylotion i, bliver den helt hverdagsnaturlig. Blander du derimod lidt foundation i, dækker den også små blodkar og blå mærker på benene. Dup resterne fra dine hænder på kindben, øjenlåg og næseryg.

Studio Face And Body Foundation, MAC, 245 kr. Skin Tight Body Lotion i nuancen medium, Prtty Peashun, 375 kr.

LÆS OGSÅ: Hårguide: 5 fine frisurer

10. Contouring

I takt med at huden i ansigtet bliver mørkere i løbet af sommeren, går jeg over til at lave contouring med highlighter frem for med solpudder. Særligt når jeg er ude. For det gør en kæmpe forskel at lysne i en v-form under øjet, ved siden af næsen og ud på kindbenet.

Ideal Light Brush On Illuminator, Estée Lauder, 265 kr.

Tips & tendenser

Hvad er dit bedste sommersundhedstip?
– Jeg indtager store mængder af hjemmedyrket frisk kruspersille og økologisk citronsaft, som smager fantastisk i alle salater. Persille er både rig på B-vitamin, betacaroten og E-vitamin, som er super godt for huden, særligt i forbindelse med solens stråler.

Hvad er dit bedste sommermakeup-tip?
– Jeg farver altid mine bryn. Nogle gange kigger jeg mig i spejlet og synes, jeg ser træt ud uden grund. Så er det tid til at farve mine bryn igen. Særligt om sommeren, hvor lyset falder hårdt på netop pande og bryn. Jeg bruger Hanne Bang Brynfarve i farven Brun, som jeg lader sidde i fem minutter.

Brynfarve i farven Brun, Hanne Bang hos Med24.dk (sponsoreret), 129 kr.

Hvad bliver sommerens største tendens?
– Den matte læbestift fortsætter. I takt med at huden bliver mere gylden over sommeren, stiger selvtilliden, og endnu flere vil springe med på trenden eller turde skifte til en mørkere nuance.

Anbefalet til dig