lotte mørch

Foto: Claus Troelsgaard & PR Skønhed ifølge Lotte Mørch.

Skønhed ifølge...

"For meget makeup kan få en til at se endnu ældre og mere furet ud"

Den stilsikre modeiværksætter Lotte Mørch ville ønske, hun havde dyrket mindre sol og hvilet mere i sig selv, da hun var ung. I dag nyder hun sin alder, sin rene hud, en helt særlig mascara og at sove så længe som muligt.

Min morgenrutine... bærer præg af, at jeg er udtalt B-menneske og helst vågner så sent som muligt, hvorefter jeg oftest får serveret kaffe og friskpresset juice i sengen. Efter at vores børn er blevet store, har jeg fået mere tid til mig selv om morgenen, og derfor når jeg nogle gange et dyp i havet og ellers et langt bad.

At pleje min hud betyder for mig... at gøre mig umage. Både når det kommer til pleje af huden, og hvordan jeg taler og klæder mig, så er det alt sammen en måde, hvorpå jeg viser respekt for mine omgivelser. Ligesom jeg gerne vil servere mad på en appetitlig måde og på et pænt service til mine gæster, så er det at være velplejet den samme måde at forkæle andre på.

Jeg lægger makeup... med måde. Udover mascara bruger jeg ikke meget makeup i hverdagen og foretrækker en gennemfugtet, naturlig hud. Med alderen synes jeg også, at for meget makeup kan få en til at se endnu ældre og mere furet ud. Indtil for et år siden havde jeg problemer med at finde en mascara, der ikke endte overalt eller under øjet i løbet af dagen, så jeg prøvede at få påsat vipper. Det var dog helt forfærdeligt, og jeg følte mig meget dullet og helt forkert. Nu har jeg endelig fundet den perfekte mascara fra Glossier, som sidder, hvor den skal, hele dagen.

Mit hår... er i hænderne på den skønneste frisør, der nænsomt sørger for at give mig lyse striber hver tredje måned. For at modvirke at det bliver gult, bruger jeg en blå shampoo fra Matas. Den er absolut ikke plejende, så i perioder må jeg bruge andre produkter, selvom jeg synes, at balsam og diverse kure får mit hår til at klaske sammen.

Den bedste duft for mig er... duften af nyslået græs og sommer, der minder mig om barndommen. Ellers er jeg lidt sart med hensyn til tunge dufte og parfumer, der let kan give mig ondt i hovedet. Min absolut yndlings-købe-duft er fra det koreanske brand Non Fiction, hvor alt fra sæbe og creme til parfumer har en vidunderlig, subtil duft.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået... fik jeg af min veninde Pia, der anbefalede mig at starte hos Birgit fra Hudplejecenteret i Greve. Hun er den dygtigste inden for sit felt, og jeg er kommet fast hos hende i 10 år.

Hvis jeg kunne give mit teenage-jeg et skønhedsråd... ville det absolut være at hvile mere i mig selv og have fokus på de gode sider af mit udseende frem for det modsatte. Og så ville jeg sikkert anbefale at skrue ned for den heftige soldyrkning, der i dag har sat sine spor på min hud.

Den alder, jeg har nu, er... hmm ... Alder er en mærkelig ting, for man føler sig vel altid yngre end på papiret. Jeg bliver så overrasket over nedsat syn, hedeture og alt det, der kommer nu. Jeg kan godt være træt af, hvis der følger forventninger og begrænsninger med til, hvad man kan og skal som plus 50-årig. Til gengæld hviler jeg mere i mig selv med alderen, jeg har fundet min egen stil, og jeg ved godt, hvad der fungerer.

Nutidens skønhedsideal er... jeg glad for, har ændret sig så meget. I dag er der kommet mere diversitet ind i modebilledet, og nu er skønhed ikke længere forbundet med et særligt køn, størrelse, alder eller race.

Jeg føler mig smukkest, når... jeg har været en tur i havet og er glad.

Lotte Mørchs favoritter:

santal cream.jpg

Luksus-håndcreme

Non Fictions håndcreme i versionen Gaiac Flower plejer hænderne i dybden, samtidig med at den dufter fantastisk. Gaiac Flower Handcreme, Nonfiction, 170 kr.

cicaplast læbepomade.jpg

Fugt på fransk

Læbepomaden fra La Roche-Posay giver ekstra meget fugt, og derfor er den min favorit. Cicaplast Lips,
La Roche-Posay, 70 kr. (sponsoreret)

glossier lash slick mascara.jpg

Mageløs mascara

Glossiers mascara er den eneste, jeg har prøvet, som bliver siddende, hvor den skal, hele dagen. Lash Slick Mascara, Glossier, 120 kr.

dermalogica skin smooth cream_ny.jpg

Hverdagsfavorit

Skin Smoothing Cream, Dermalogica, 360 kr.

silver shampoo matas.jpg

Det billigste produkt

... som jeg køber igen og igen, er Silver Shampoo fra Matas. Silver Shampoo, Matas Striber, 60 kr.

dermalogica skin refining masque.jpg

Yndlingsserien

Dermalogicas produkter er mine foretrukne. Når jeg bruger dem, holder min hud sig i ro og (næsten) problemfri. Skin Hydrating Masque, Dermalogica, 370 kr. (sponsoreret)

Dette foto er smukt for mig, fordi ...

lotte mørch og datter.jpg

... det kalder minder frem fra en skøn dag med min datter, Chloé. Hun bor i udlandet, og jeg savner hende virkelig meget.

Om Lotte Mørch:

Lotte Mørch, 51, er grundlægger og CEO i Mørch Fashion Agency samt kreativ direktør og partner i bureauet Mørch & Rohde, hvor hun arbejder med danske og internationale brands som Jerôme Dreyfuss, Zadig et Voltaire og Notes du Nord. Hun er gift med Victor, og sammen har de børnene Chloé og Louis.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed ifølge..., Skønhed, Hud, Hudpleje og Makeup